27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O pleiadă de medalii şi titluri sportive de înaltă clasă pentru navomodeliştii din Galaţi
O pleiadă de medalii şi titluri sportive de înaltă clasă pentru navomodeliştii din Galaţi

Cea de a doua ediţie a Campionatului Naţional de Navomodelism - Machete, desfăşurată la Galaţi, în organizarea clubului sportiv de specialitate din localitate, şi-a încheiat porţile la sfârşitul săptămânii trecute. Zeci de sportivi din ţară s-au întrecut în măiestrie şi migala depusă la realizarea şi înscrierea machetelor în competiţie, într-un concurs redevenit tradiţie şi la Galaţi.
„Această ediţie a înregistrat un număr mult mai mare de vizitatori decât anul trecut şi ne bucurăm, totodată, de calitatea ridicată a machetelor prezentate anul acesta. Este important pentru Galaţi că am reuşit să deschidem un drum, să recreăm o tradiţie în domeniul navomodelismului, iar toţi oaspeţii noştri sunt încântaţi de acest lucru. Toţi cei prezenţi ne-au încurajat să mai organizăm astfel de manifestări şi sunt alături de noi şi ne sprijină să ducem mai departe acest gen de concurs. Restul ar fi trebuit să vi le spună autorităţile care, din păcate, nu au binevoit să fie prezente nici la deschidere, nici pe perioda derulării competiţiei, şi nici la final, după cum vedeţi, la festivitatea de premiere”, ne-a declarat Daniel Ciosu, unul dintre organizatori, membru de elită al clubului CSU Galaţi şi unul dintre câştigătorii acestei competiţii. El este şi unul dintre sportivii (gălăţeni) care au reprezentat România, anul trecut, la Campionatul European de Navomodelism, dar şi, totodată, multiplu campion mondial.
La această ediţie de campionat au participat şapte membri ai CSU Galaţi şi toţi au luat premii şi medalii în urma competiţiei. Cele 5 titluri de campioni naţionali, care încununează munca depusă şi eforturile făcute de sportivi, reconfirmă statutul elitist al echipei de navomodelişti din Galaţi. După cum ne-au spus iniţiatorii, în organizarea competiţiei şi-au dat concursul Clubul Sportiv Universitar Galaţi, Universitatea „Dunărea de Jos” (care a asigurat, printre altele, găzduirea expoziţiei de prezentare machete) şi Federaţia Naţională de profil, care a înlesnit participarea la concurs a cluburilor din ţară.
„Eu consider că am dublat rezultatele de anul trecut şi asta nu poate decât să ne bucure”, ne-a mai declarat Daniel Ciosu, campion şi al acestei ediţii.

Seniorii în navomodele din Galaţi sunt trişti că juniorii nu sunt sprijiniţi să le calce pe urme

Retrospectiv (şi statistic), în urma competiţiei din 2014, Daniel Ciosu a câştigat patru titluri de campion naţional, trei medalii de aur şi două de bronz; Marian Harţan şi-a adjudecat un titlu de campion naţional şi o medalie de aur dar şi una de argint; Victor Năstase a înregistrat două medalii de argint şi una de bronz; Sorin Mavru a primit două medalii, o medalie de argint şi una de bronz; Gabriel Vasile, o medalie de argint; Adrian Burlacu, la rândul lui, a luat două medalii, de argint şi bronz, iar Ion Ungureanu, o medalie de bronz. La echipe, singura echipă de navomodelism existentă în Galaţi, din păcate, CSU a câştigat anul acesta două medalii de argint şi una de bronz.
„Din păcate, nu avem decât un singur club la Galaţi - Clubul Sportiv Universitar, instructor-antrenor Marius Penu. O secţie de copii ar fi putut fi deschisă la Palatul Copiilor şi noi ne dăm tot concursul pentru sprijinirea unui astfel de demers. Dar din păcate nu se poate sau nu se vrea. Acolo funcţionează orice altceva, secţie de fluturi sau mai ştiu eu ce, dar navomodelism nu este voie”, a punctat la final unul dintre membrii CSU Galaţi.


Articole înrudite