29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sconcşii încep să devină animale de companie
Sconcşii încep să devină animale de companie
Există iubitori de animale care consideră că pisicile sunt prea convenţionale, iar câinii, prea comuni. Aceştia n-ar strâmba din nas la un sconcs, animal care începe să devină un animal de companie tot mai dorit, scrie Daily Mail.
După purceluşi mititei, arici şi suricate, se pare că micii sconcşi, cu blăniţa lor moale şi posibilitatea de a se adapta la viaţa din casă, se dovedesc animale ideale pentru familie. Stăpânii lor nu se lasă intimidaţi de mirosul pe care animalele îl produc atunci când sunt ameninţate, spunând că sconcşii sunt mai curaţi decât pisicile şi câinii. Se apreciază că acum există cam 2.000 de sconcşi ţinuţi ca animale de companie, iar cererea este în continuă creştere.
O femeie a plătit pentru sconcsul ei 375 de lire, dar sconcşii pot costa până la 1.500 de lire la magazin. Katie Sleightholme, 30 de ani, care mai are doi câini, 13 purceluşi de Guineea, trei iepuraşi şi trei hamsteri, spune că Ella (opt ani), Alfie (cinci ani) şi Maisie (19 luni), cei trei copii ai ei, sunt încântaţi de noul lor animal. „Uneori, noaptea, vine la mine, îmi doarme pe umăr şi mi se cuibăreşte la gât. Este incredibil de iubitor şi sociabil. Este mereu în preajma copiilor când se joacă şi doarme cu cei doi câini. Încercăm să-l obişnuim să meargă în lesă şi ham, ca să-l putem plimba cu câinii”, spune ea.
Un crescător din Bristol afirmă că vinde în jur de 200 de sconcşi pe an. „Dacă sunt dresaţi bine când sunt tineri, nu trebuie să ne temem că ne vor împroşca cu lichidul lor urât mirositor”, adaugă el.

Articole înrudite