09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CNAIR organizează recensământul circulaţiei rutiere
CNAIR organizează recensământul circulaţiei rutiere

CNAIR, prin aparatul său tehnic de specialitate, respectiv CESTRIN, va organiza şi coordona activitatea de recensământ general al circulaţiei rutiere.
Acest proces de culegere a datelor de trafic se desfăşoară în conformitate cu Instrucţiunile pentru efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere pe drumurile publice indicativ AND 557-2022, act publicat în Monitorul Oficial al României ce constă în efectuarea de înregistrări ale traficului în 10 zile din acelaşi an, acoperind toate zilele săptămânii, distribuite astfel:
- sapte zile în lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie);
- trei zile în lunile cu trafic maxim (iulie, august), conform calendarului din Galeria de imagini de mai jos! ↓
"Amintim că recensământul circulaţiei rutiere se efectuează o dată la 5 ani şi constă în înregistrări manuale ale traficului, pe categorii de vehicule, pentru fiecare post de recensământ în parte.
Menţionăm faptul că recensământul circulaţiei rutiere a fost amânat pentru anul 2022 din cauza pandemiei COVID - 19 care a condus la modificarea fluxurilor de circulaţie pe fondul restricţiilor interne şi externe, programarea iniţială fiind pentru anul 2020.
Posturile recensământului circulaţiei rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. În posturile de recensământ amplasate pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri nationale durata înregistrarii va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi. Menţionăm că în toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore.
Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este absolut necesară atât pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră, precum şi pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calităţii aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier şi a impactului asupra mediului", potrivit CNAIR S.A.

Articole înrudite