19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mişună gândacii pe rafturile de la Profi
Mişună gândacii pe rafturile de la Profi

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 227.000 de lei mai multor magazine aparţinând retailerului Profi, în cazul a 3 unităţi fiind dispusă închiderea temporară, pe o durată de cel mult 6 luni.

Măsuri complementare amenzilor au mai fost oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor constatate, pentru 9 unităţi.

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat miercuri 10 magazine Profi, situate în sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 din București.

Printre cele mai importante nereguli constatate au fost comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice, deshidratate, cu urme de mucegai şi lovituri mecanice, comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale de consum depăşită, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător şi depreciate.

De asemenea, au fost identificate temperaturi neconforme pentru produsele expuse spre vânzare în masa caldă şi masa rece, fiind constatate temperaturi mai mici de + 60 grade C, la masa caldă şi +10,8 grade C, la cea rece, într-una dintre locaţii nefuncţionând masa caldă, deşi produsele se aflau la vânzare.

În zona de patiserie, rafturile erau neigienizate, pline de praf cu resturi alimentare şi insecte moarte. Într-o unitate a fost identificată prezenţa de insecte (gândaci vii).

"Văd că apar produse noi pe rafturile magazinelor pe care le controlăm. Găsim nesimţire la borcan, indolenţă la pachet şi nepăsare feliată. Pentru a fi sigur că acest tip de produse dispar de pe piaţă, suntem zilnic în magazinele din care consumatorii aleg să meargă la cumpărături. Nu ne dorim să mai aibă neşansa de a cumpăra lucruri cum sunt cele descrise mai sus. De aceea aplicăm sancţiuni, luăm măsuri ferme şi suntem convinşi că facem ceea ce trebuie", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC. (sursa Agerpres)


Articole înrudite