19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sute de elevi aleargă pentru integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi
Sute de elevi aleargă pentru integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi

Peste 500 de elevi ai ciclului primar din judeţul Constanţa sunt aşteptaţi să participe la evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagră”, care are ca scop promovarea drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi.
Startul Cursei Copiilor va avea loc sâmbătă 5 mai, începând cu ora 11, din Piaţeta Perla din Mamaia, iar traseul va avea o distanţa de un kilometru. Copiii vor avea posibilitatea ca la sfârşitul traseului de alergare de 1 km să primească din partea organizatorului, Centrul Psihologic Marea Neagră, medalia personalizată din acest an cu forma geografică a judeţului Constanţa . “Ne dorim să oferim copiilor un eveniment special de care să-şi aducă aminte cu plăcere. În acest sens, fiecare participant va beneficia de brăţara oficială a evenimentului, numărul de concurs şi medalia de finisher, aceeaşi pe care o vor primi şi adulţii”, declară Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Înscriere gratuită pentru elevi

Înscrierea şcolilor la eveniment este gratuită, datorită sponsorizării oferite de către Agenţia de Turism Eximtur din bd. Ferdinand nr. 56 mun. Constanţa. “Agenţia Eximtur a primit cu bucurie propunerea de a susţine această competiţie sportivă dedicată copiilor. Ofertele noastre se adresează în principal familiilor, iar faptul că putem susţine un eveniment dedicat copiilor se apropie mult de viziunea noastră. Această acţiune ne dorim să devină o tradiţie în viaţă celui mai reprezentativ oraş turistic din România, iar agenţia noastră cu siguranţă va fi un partener important şi în anii următori”, declară Oana Tilincă, directorul Eximtur Agenţia Constanţa.

Spectacol artistic la Alerg 24h Autism Marea Neagră

Imediat după terminarea Cursei Copiilor, Centrul Psihologic Marea Neagră va oferi micuţilor prezenţi la eveniment un spectacol artistic, care va fi susţinut de către cunoscuta trupă de teatru constănţeană “Sufleţel”. În completarea spectacolului, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria” din Constanţa vor oferi momente artistice cu cei mai talentaţi elevi ai acestor instituţii de învăţământ.

Şcoală poate realizează înscrierea echipei

“Am transmis invitaţia tuturor şcolilor din judeţul Constanţa care doresc să participe la o competiţie cu adevărat specială, sperăm să ne onoreze cu prezenţa cât mai multe şcoli, deoarece dorinţa noastră cea mai mare este să promovăm cât mai mult mişcarea”, declară Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre. Înscrierea elevilor la eveniment se poate face doar prin intermediul şcolilor, iar numerele de concurs ale participanţilor vor fi personalizate cu numele instituţiilor de învăţământ din Constanţa. “Sportul şi mişcarea au reprezentat mereu un reper important în dezvoltarea elevilor din Şcoală «Nicolae Tonitza». Proiectele Centrului de Autism Marea Neagră fac parte din sufletul şcolii noastre şi avem speranţa că toate instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa vor fi prezente la acest eveniment prin care să putem transmite un model de urmat şi pentru alte judeţe din ţară”, declară Nicoleta Bercaru, directorul Şcolii “Nicolae Tonitza” din Constanţa.

500 de copii vor forma un lanţ uman

Pentru a încuraja efortul celor înscrişi în Cursa de 24 de ore, la ora startului, copiii îi vor aplauda pe adulţi şi vor forma pe plajă un lanţ uman imens, în semn de respect pentru competitori.


Articole înrudite