29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ALDE Galaţi îşi prezintă candidaţii
ALDE Galaţi îşi prezintă candidaţii

ALDE Galaţi a dat startul prezentării candidaţilor pentru alegerile locale, în cadrul unei conferinţe de presă ce s-a desfăşurat vineri, 28 februarie, la sediul partidului. Preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, a prezentat candidaţii pentru Primăria municipiului Tecuci şi primăriile comunelor Şendreni, Băleni, Frumuşiţa, Pechea, Costache Negri, Suhurlui, Fundeni şi Umbrăreşti.

Astfel, pentru Primăria Municipiului Tecuci, ALDE îl propune pe Mihai Trofin, fost comandantul Unităţii de Jandarmi, componenta Pază, pe judeţul Galaţi, pentru Primăria comunei Şendreni va candida Marius Marcu, un tânăr antreprenor în construcţii şi consilier ALDE în cadrul Consiliului Local Şendreni. La Băleni, candidatul este Gică Ropotan, specialist în domeniu electrotehnic şi este angajat la Institutul de proiectări navale „Icepronav”, la Primăria comunei Frumuşiţa este Traian Zorilă. Acesta aete antreprenor, administrând o fermă agricolă şi în acelaşi timp este consilier ALDE în Consiliul Local Frumuşiţa. Pentru Primăria comunei Pechea, candidatul ALDE este Neculai Ionaşcu. Este, de asemenea, un antreprenor, conducându-şi propria afacere în domeniul agriculturii. Candidatul la Primăria comunei Costache Negri este Gigi Anton. El are experienţă ca funcţionar economic, iar Lascăr Isaia este candidatul la Primăria comunei Suhurlui şi Cornel Coşeraru – pentru Primăria comunei Fundeni –  a fost funcţionar public cu statut special în Ministerul Afacerilor Interne, iar acum este pensionar militar MAI. La Umbrăreşti, candidatul este Matei Toader care, la rândul său, este un antreprenor, el administrând o asociaţie agricolă familială şi fiind în acelaşi timp preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale din comuna Umbrăreşti.

”Mă bucur că sunt gălăţeni, printre care se numără mulţi antreprenori cu experienţă şi care până acum nu au făcut politică, care doresc să se implice şi în administraţia locală. Cred că avem nevoie de această împrospătare a administraţiei cu oameni noi, oameni care nu vin din mediul politic. Partidele mari au dat oamenii pe care puteau să îi dea în toţi aceşti 30 de ani. Am văzut ce pot face, sau ce nu pot. Cred că e rolul nostru, al partidelor mai mici, de a aduce alt tip de candidaţi. Pentru ALDE, argumentul principal în desemnarea candidaţilor este selecţia acestora pe criterii profesionale”, a spus preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, care a precizat că până cel tărziu la jumătatea lunii martie, toţi candidaţii vor fi prezentaşi public, inclusiv cei pentru Primăria municipiului Galaţi şi pentru Consiliul Judeţean Galaţi.


Articole înrudite