13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Puterea, hulită pe tema Legii pensiilor
Puterea, hulită pe tema Legii pensiilor
Liberalul Victor Paul Dobre, preşedintele Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, a precizat că liberalii nu susţin actuala formă a Legii a pensiilor, drept pentru care o vor ataca la Curtea Constituţională: „Această lege o vom ataca la Curtea Constituţională pe probleme de fond şi de procedură şi pot să vă spun că va crea mari probleme în aplicare pentru că este o lege făcută pe genunchi”. Liberalii au pledat pentru: majorarea punctului de pensie la 45%, vârsta de pensionare diferenţiată la bărbaţi (65 de ani) şi femei (63 de ani). Dobre a sancţionat încălcarea procedurilor parlamentare de către democrat-liberali în momentul votului. Liberalul a relatat că, deşi iniţial PDL convenise pentru pensionarea diferenţiată pe sexe şi se votase în consecinţă, ulterior votul a fost reluat pentru a se adopta egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani.
Deputatul liberal vede nori negri la orizont privind viitoare proiecte legislative pe domeniul social, printre care proiectul Legii salarizări unitare. Liberalul a declarat: „În continuare vin veşti proaste. Urmează legea salarizării unice, care pentru 2011 nu cred că e vreun motiv de speranţă pentru nimeni. Intenţia Guvernului este de a nu-şi respecta angajamentul de astă-vară ca măsura reducerii salariilor sa fie doar pe o perioadă de 6 luni. Nu va fi aşa. De la început e o veste proastă şi probabil vor mai tăia şi din ultimele sporuri”.

„A fost o golănie la votul legii pensiilor”

Deputatul PSD Florin Pâslaru a etichetat drept o „golănie” modalitatea de vot a legea pensiilor. Social-democratul a declarat: ”Ceea ce s-a întâmplat în momentul în care s-a votat legea pensiilor a fost o altă golănie a Guvernului Boc, prin reprezentanţii lor, sau Palatul Cotroceni, prin reprezentanţii în Parlament, prin Roberta Anastase şi parlamentarii PDL. Au sucit legea pensiilor aşa cum au dorit-o”. Pâslaru a precizat că democrat-liberalii au observat că prin retragerea parlamentarilor PSD nu se mai întrunea cvorumul, aşa că au decis să se voteze prin ridicarea mâinii, astfel încât la numărarea voturilor să le poată ieşi mai multe decât existau concret. Pâslaru a relatat: „Noi ieşind din sală, nu aveau cvorum. Trebuiau 170 de deputaţi ca legea sa treacă, dar în sala erau 80. Vazând că nu are cum să treacă pe vot electronic, liderul democrat Mircea Toader a cerut - chipurile pentru că nu mai merge votul electronic, că nu se afişează foarte corect - să se voteze prin ridicare de mână, ştiind că se poate numără din doi în doi, ca o persoană să reprezinte două persoane... neoficial, sigur”. Pâslaru s-a arătat nemulţumit în special pentru picarea propunerii privind majorarea punctului de pensie la 45%.


Articole înrudite