18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consiliul Local a aprobat o propunere PNL: Înscrierea Galaţiului în programul Waze Connected Citizens
Consiliul Local a aprobat o propunere PNL: Înscrierea Galaţiului în programul Waze Connected Citizens

Iniţiatorul proiectului este penelistul Alexandru Şerban împreună cu ceilalţi consilieri liberali, iar proiectul a întrunit majoritatea voturilor celor prezenţi. "Acesta este un prim pas al Galaţiului spre un oraş de tip SMART, un pas prin care intrăm, în sfârşit, în era conectivităţii", se arată într-un comunicat PNL Galaţi.
Programul Waze Connected Citizens are ca scop îmbunătăţirea şi creşterea eficienţei şi a confortului cetăţenilor în materie de trafic rutier în zonele urbane, printr-un schimb de informaţii cu autoritatea publică locală care administrează infrastructura rutieră.
Principalii beneficiari sunt participanţii la trafic care vor primi informaţii în timp real despre desfăşurarea de adunări publice, mitinguri, marşuri, procesiuni, demonstraţii, manifestări cultural – artistice, sportive, religioase sau comemorative precum şi alte activităţi ce se desfăşoară pe drumurile publice şi care implică aglomerări de persoane. Informaţiile primite vor fi însă şi din sfera lucrărilor de construcţii, modernizare sau reabilitare aflate în desfăşurare pe diferite străzi din municipiul Galaţi oferindu-le particpanţilor la trafic posibilitatea alegerii unei rute alternative.
Însă, marele avantaj este acela că, municipalitatea va avea acces la datele de trafic colectate de aplicaţia Waze, date cu ajutorul cărora va putea afla cu exactitate unde şi în ce interval orar se formează ambuteiaje, numărul critic de participanţi la trafic de la care acestea încep sa apară pe un anumit sector de drum, pe unde ar putea fi traficul deviat pentru a fi evitate, dar şi date privind traficul generat de naveta ocupaţională şi soluţiile prin care acesta ar putea fi îmbunătăţit.


Articole înrudite