01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele ALDE, Cristian Dima: „Fiecare membru TLDE are datoria să gândească şi să propună soluţii pentru viitorul României!”
Preşedintele ALDE, Cristian Dima: „Fiecare membru TLDE are datoria să gândească şi să propună soluţii pentru viitorul României!”

Săptămâna trecută, tinerii din ALDE s-au întâlnit la Şcoala Politică de Vară TLDE având ca temă libertatea şi democraţia. Şcolile de vară oferă ocazia de a avea dialoguri relaxate şi de a oferi o perspectivă optimistă despre viitor. „Şi există numeroase motive de optimism: România are în continuare una din cele mai mari creşteri economice din UE; ALDE are o contribuţie valoroasă atât în plan parlamentar şi al dezbaterii publice în general, cât şi la guvernare şi la nivel local; tinerii ALDE au o implicare activă – atât la nivelul ministerelor, cât şi la nivel local, lucru pe care îl salut şi pentru care i-am felicitat pe tinerii membri; toate aceste eforturi se văd şi în sondajele de opinie care dau ALDE dublându-şi scorul electoral din 2016”, a declarat preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima. În ultimii ani, TLDE s-a implicat tot mai mult în viaţa politică a partidului şi au reuşit să fie promovaţi în structurile administraţiei publice locale.
„Fiecare membru TLDE are datoria să gândească şi să propună soluţii pentru viitorul României! După ceea ce am văzut la şcoala de vară a TLDE pot să spun că am încredere în capacitatea fiecăruia dintre tinerii ALDE de a veni cu măsuri inovatoare, cu viziuni proaspete. Întotdeauna am considerat că tineretul poate produce cele mai puternice schimbări într-o societate. Îmi doresc să văd tot mai mulţi tineri în primul rând al politicii şi al societăţii. Tinerii de azi au acces la informaţie, au acces la date care să îi ajute să îşi dea seama de ceea ce se întâmplă în societatea în care trăiesc. Din păcate, mulţi cad pradă dezinformării şi manipulării care are loc în rândul tinerilor prin intermediul reţelelor de socializare. Tinerii trebuie să îşi ia informaţia din mai multe surse, nu doar de pe Facebook. Dintre tinerii de azi se vor alege elitele politice de mâine. Membrii TLDE au o mare responsabilitate în a fi modele pentru alţi tineri, prin comportamentul şi modul în care comunică cu ei. Anul viitor ne aşteaptă un nou ciclu electoral, pe care am încredere că îl vom parcurge cu rezultate excelente. Mă bazez pe implicarea şi energia tinerilor. I-am avertizat însă că timpul este mai scurt decât ne-am dori şi trebuie să trecem, din nou, la treabă cât mai curând posibil”, a mai spus Cristian Dima.


Articole înrudite