19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Costel Fotea: ”Sănătatea este prima bogăţie a fiecărui om şi una dintre priorităţile mandatului meu”
Costel Fotea: ”Sănătatea este prima bogăţie a fiecărui om şi una dintre priorităţile mandatului meu”

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, care a avut loc pe 28 martie, pe ordinea de zi s-a propus spre votare proiectul privind aprobarea bugetului local al judeţului Galaţi pe anul 2017. Întrebat despre buget, preşedintele CJ, Costel Fotea, şi-a exprimat mulţumirea faţă de modul în care s-a împărţit, precum şi speranţa privind domeniul investiţiilor, cu şanse mari ca pe parcursului anului procentajul propriu-zis atribuit acestuia să crească. "Este un program pe care l-am făcut defalcat pe fiecare instituţie, pe fiecare structură de buget. În principiu cam aşa e defalcat bugetul, cele 260 de mii lei sunt împărţite în jur de 19% pe investiţii, 20% pe salarii şi restul de 60% pe bunuri şi servicii, (...) dar acel 20% pe care l-am pus pe investiţii va creşte în cursul anului pentru că vor veni, aşa cum am anunţat şi în şedinţă, vor veni finanţări europene, astfel încât îmi doresc ca acel 20% să ajungă poate 50% şi poate mai mult din buget", a declarat Costel Fotea.
Printre cele mai importante obiective de investiţii avute în vedere în acest an sunt: Hangar elicopter şi staţie carburanţi - lucrare in continuare, Parcare supraetajată - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol – lucrare in continuare, Reabilitare Sala de sport din incinta Liceului tehnologic "Simion Mehedinti – lucrare noua, Modernizare Centrul de Plasament nr. 2, Pod din beton armat L=6,00 m pe DJ 240A în localitatea Cerţeşti, judeţul Galati, Spitalul de Pneumoftiziologie - Consolidare şi modernizare, extindere prin mansardare Corp G, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei - Reabilitare instalaţie electrică din spital - Distributie si alimentare cu energie electrica. Din excedentul anilor precedenţi, conform legislaţiei în vigoare, se repartizează suma de 41.610,50 mii lei pentru obiective de investiţii conform anexei nr. 1 la prezentul proiect de hotărâre.
”Pe lângă aprobarea bugetului, astăzi s-au alocat şi sume pentru continuarea a două proiecte importante: “Casă deschisă pentru bătrânii străzii” şi „Centru social comunitar pentru mama şi copilul abuzat”. Totodată, au fost aprobate proiectele de execuţie a Parcării supraetajate şi de reabilitare a etajului 7 tronson ABC la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, precum şi proiectul „Creşterea eficienţei energetice pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sf. Cuvioasa Parascheva”.
Sănătatea este prima bogăţie a fiecărui om şi una dintre priorităţile mandatului meu”, a declarat Costel Fotea.


Articole înrudite