”Căsuţa Curcubeu” - un nou proiect APCA pentru copiii cu autism

 
Vineri, 31 Martie 2017 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi – APCA Galaţi va inaugura, în data de 2 aprilie – Ziua Mondială a Conştientizării Autismului, începând cu ora 12.00, sediul extins ”Căsuţa Curcubeu – Centru multidisciplinar de intervenţii specializate în autism – APCA Galaţi”, ca rezultat al comasării celor două centre în care APCA Galaţi a funcţionat până acum: ”Afterschool interactiv şi creativ pentru copiii SPECIALI” şi ”Căsuţa Albastră – Centru de intervenţii specializate în autism – APCA Galaţi”.
Aflat pe strada Maior Iancu Fotea nr. 46, noul centru de zi al asociaţiei va concentra absolut toate tipurile de terapii de recuperare destinate copiilor cu autism. ”Căsuţa Curcubeu – Centru multidisciplinar de intervenţii specializate în autism – APCA Galaţi” reprezintă, pentru întreaga familie APCA Galaţi, un vis împlinit, care asigură servicii specifice de cea mai înaltă calitate, atât pentru recuperare şi integrare a copiilor cu autism din asociaţie cât şi pentru consilierea şi pregătirea părinţilor în tehnici specifice de lucru.
APCA Galaţi este primul şi cel mai mare ONG înfiinţat, în 2011, în judeţul Galaţi, axat strict pe problematica autismului la copii, având în derulare proiecte inovatoare şi unice la nivel local şi naţional. În prezent, asociaţia ajută, prin terapii specifice de recuperare şi exclusiv din surse proprii, aproximativ 70 de copii cu autism şi oferă, gratuit, consiliere şi pregătire în tehnici specifice de lucru părinţilor, pentru ca aceştia să poată deveni co-terapeuţi pentru propriii copii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu