18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Anul 2013 aduce schimbări în structura de conducere a filialei gălăţene a Partidului Democrat Liberal. Preşedinţii organizaţiilor municipale şi judeţene, Doruleţ Resmeriţă şi Nicuşor Ciumacenco, şi-ar putea pierde funcţiile de conducere, după scorul electoral obţinut de PDL la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie. Conducerea de la nivel naţional a partidului ia în calcul o nouă reorganizare a PDL Galaţi şi are în vedere impunerea deputatului Mircea Toader în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a formaţiunii politice. Aceasta va fi a treia schimbare de gardă pe care formaţiunea politică gălăţeană o va suferi în mai puţin de şase luni, după ce, din vară şi până acum, la conducerea Judeţeană a partidului s-au aflat, pe rând, Mihai Capră şi Doruleţ Resmeriţă.
Toader: „Sunt nemulţumit de campanie şi BPJ”
Deputatul Mircea Toader a recunoscut că ar putea reveni la conducerea Organizaţiei Judeţene a PDL, însă a precizat că, deocamdată, nu a luat o decizie în acest sens. Parlamentarul ne-a declarat că va lua o hotărâre la mijlocul lunii ianuarie, atunci când la nivelul filialei gălăţene a PDL, dar şi la nivelul conducerii de la Bucureşti, vor fi supuse unei analize activitatea formaţiunii politice gălăţene din campania electorală şi rezultatele din judeţ şi municipiul Galaţi.
„Revenirea la conducerea PDL va depinde de dorinţa mea. Încă nu sunt hotărât. În jurul datei de 15 ianuarie va fi o analiză a organizaţiei, urmată de una la nivel central. La Bucureşti, analiza va fi făcută de Blaga şi Flutur. Nu am de gând să neglijez partidul, însă trebuie să-mi hotărăsc targetul pentru următorii ani deoarece nu voi face politică toată viaţa. Când am fost schimbat din funcţie, s-a întâmplat pentru a fi mai util la Bucureşti. Şi eu intenţionez să mă dedic mai mult activităţii din Capitală”, ne-a declarat Mircea Toader.
Democrat-liberalul a precizat că este nemulţumit de activitatea desfăşurată în campania electorală de către actuala conducere a partidului, precum şi de componenţa Biroului Permanent Judeţean, mulţi dintre membrii acestuia fiind programaţi să fie înlocuiţi.
„Nu am fost mulţumit de campania electorală şi de BPJ, însă am lăsat mână liberă preşedintelui pentru a-şi organiza activitatea din interiorul partidului şi echipa. Vor fi mai multe analize, inclusiv cu privire la cei care nu s-au implicat deloc. Vor fi discuţii şi despre cei doi primari cu probleme, care au fost înlăturaţi”, ne-a spus parlamentarul.
Actualul preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL, Doruleţ Resmeriţă, nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere.


Articole înrudite