28 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Măsura dură luată de conducerea Apaterm împotriva asociaţiilor de proprietari rău platnice, şi anume oprirea furnizării apei calde iar ulterior furnizarea căldurii la o temperatură mai mică, a dat roade. Reamintim că, potrivit declaraţiei directorului de producţie al Apaterm, Mircea Ispas, societatea locală de furnizare a apei calde şi a căldurii nu poate plăti factura lunară către Electrocentrale, datoriile asociaţiilor de locatari şi proprietari ridicându-se la circa 1.600 miliarde de lei vechi. Pentru a recupera o parte din datorii de la asociaţiile rău platnice, conducerea Apaterm a început de circa 2 săptămâni să oprească furnizarea apei calde către câteva zeci de asociaţii de locatari rău platnice, după ce acestea au fost preavizate.
„În cursul săptămânii trecute s-au făcut încasări mai mari ca de obicei. Trei dintre asociaţiile de locatari care nu mai primeau apă caldă au făcut plăţi mai consistente iar din acest motiv s-a reluat furnizarea apei calde. Toată lumea trebuie să înţeleagă că nu poţi beneficia de un serviciu dar să nu îl plăteşti”, ne-a mai declarat directorul de producţie al Apaterm, Mircea Ispas.
Măsura luată de Apaterm împotriva asociaţiilor rău platnice nu este una nouă, dacă ţinem cont de faptul că metoda a fost pusă în practică de cel puţin un an de zile de către conducerea Apă Canal, care a restricţionat parţial sau total furnizarea apei reci către asociaţiile rău platnice. La ora actuala Apă Canal a restricţionat furnizarea apei reci către 47 de asociaţii de locatari, care nu primesc apă rece între orele 6.30 şi 22.30.

Articole înrudite