28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, ar putea să preia conducerea Organizaţiei Judeţene a PP-DD Galaţi, după ce colonelul Constantin Ene (consilier municipal) a fost suspendat pentru 30 de zile din funcţie, nemaifiind în graţiile liderilor de la Bucureşti ai partidului. Potrivit scenariilor care circulă, în prezent, în mediul politic gălăţean, Eugen Chebac este dorit atât de către membrii formaţiunii politice gălăţene, cât şi de conducerea centrală a partidului, în condiţiile în care fostul preşedinte al CJ se bucură de o cotă electorală în judeţ de peste 20%. În ciuda faptului că PP-DD-iştii s-au ferit să comenteze pe marginea acestui subiect, Picu Roman, preşedintele interimar al Municipalei PP-DD, a recunoscut că Eugen Chebac „este o variantă bună şi ar aduce un plus partidului”.
„La momentul acesta pot spune că ştiu ce ştiţi şi dumneavoastră, nişte zvonuri. Nimeni nu a avut discuţii cu Eugen Chebac. Ne interesează orice persoană care poate aduce un plus şi nu excludem varianta aceasta”, a spus Nicolae Marin, primarul comunei Pechea (secretarul executiv al partidului).
Constantin Ene, evaluat pe 14 septembrie
Activitatea fostului preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PP-DD, consilierul municipal Constantin Ene, va fi evaluată de către conducerea centrală a PP-DD pe data de 14 septembrie, atunci când va înceta suspendarea acestuia din funcţie.
„Domnii Constantin Ene şi Cătălin Poalelungi au o percepţie greşită asupra a ceea ce înseamnă să fii consilier municipal. Chestiunea aceasta «îmi iau jucăriile şi am plecat» este extrem de păguboasă”, a precizat Picu Roman.
Afirmaţia preşedintelui interimar al Organizaţiei Municipale a PP-DD a fost susţinută şi de către secretarul executiv al partidului, primarul comunei Pechea, Nicolae Marin: „Vom face o analiză, dar să nu creadă că le va fi uşor dacă ignoră un partid care i-a trimis în Consiliul Local. La nivel central nu se tolerează individualităţile. În momentul în care se constată că anumiţi membri poartă negocieri în interes personal sau acţionează după propriul interes, se iau măsuri drastice, chiar şi excluderea”.
În replică, alesul municipal Cătălin Poalelungi ne-a spus că nu va fi „sursa unei forme de scandal”. „Noi respectăm punctele de vedere ale oricărui om, respectăm pe toată lumea. Este o echipă în transformare, acest partid nu exista pe 22 aprilie. Partidul, sub conducerea lui Ene, a fost acceptat înainte cu o săptămână de alegeri, nici nu aveam ştampilă. (...) Am obţinut în municipiul Galaţi cele mai multe voturi din ţară, ceea ce înseamnă performanţă, pentru că am avut un lider cu un profil moral deosebit şi echipă de campanie deosebită. Noi nu atacăm pe nimeni, nu ne onorează. Băieţii aceştia rătăciţi nu au fost în stare să îmi dea un proiect sau o idee, în campanie”, ne-a declarat Cătălin Poalelungi.
Consilierul municipal Constantin Ene a refuzat să comenteze pe marginea afirmaţiilor lui Picu Roman şi ale lui Nicolae Marin.


Articole înrudite