25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În ciuda faptului că în ultimele zile unele dintre cele mai cunoscute case de sondare din România i-au dat pe social-democraţi, liberali şi conservatori ca pierzând teren în topul încrederii populaţiei, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, reprezentanţii USL susţin că nu cred în sondaje de opinie. Cel mai recent studiu de piaţă, apărut într-un cotidian naţional, poartă semnătura „IMAS” şi spune despre liderii USL că au pierdut procente de până la 11% în perioada crizei politice, în timp ce liderii din opoziţie au avut de câştigat. Conform IMAS, premierul Victor Ponta (PSD) este cotat cu 34,7%, iar preşedintele Senatului, Crin Antonescu (PNL), cu 33,1%. Dan Diaconescu obţine 19,5% aprecieri pozitive, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu este cotat cu 17,4%, preşedintele Traian Băsescu cu 15,4%, iar liderul PDL Vasile Blaga cu 12%.
„Eu cred doar în sondajul făcut de electorat la urne”
Deputatul conservator Bogdan Liviu Ciucă, purtătorul de cuvânt al PC Galaţi, susţine că USL se bucură de o cotă de peste 50%, precizând că „până şi casele de sondare mai răutăcioase dau oricum USL peste 50%”. Parlamentarul a precizat, în schimb, că are încredere într-un singur sondaj: cel al electoratului atunci când se prezintă la vot. „Acum, ca în fiecare an, se repetă la indigo o poveste. Sondajele făcute de către casele relativ consacrate dau USL la 60%, 57%, dar nu sub 50%, iar din ce rămâne, îşi împart între ei. Asta înseamnă că valul este creat şi că populaţia vrea să sprijine USL. Eu, personal, cred într-un singur sondaj: cel de la vot. Sondajul făcut de electorat este singurul adevărat”, ne-a declarat deputatul Bogdan Liviu Ciucă.
„Nu am încredere nici în cele favorabile, nici în celelalte”
Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan, ne-a declarat, în schimb, că nu are încredere în niciun sondaj de opinie. Social-democratul a respins ideea potrivit căreia liderii USL au ieşit din Referendum cu imaginea şifonată. „Nu cred că a afectat imaginea niciunui lider, mai ales că au votat pentru 7,5 milioane de români. Dacă a fost afectată imaginea liderilor, atunci a fost afectată şi cea a milioanelor de români. S-a demonstrat de multe ori că acele case de sondare greşesc. Nu am încredere nici în cele favorabile şi nici în celelalte. Singurul sondaj real este cel de la urne”, ne-a spus Claudiu Brînzan.


Articole înrudite