19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încă o lansare liberală
Încă o lansare liberală

De departe, cele mai multe lansări publice le-au avut liberalii gălăţeni. Încă de la începutul anului, în luna ianuarie, au fost lansaţi la Sala Sporturilor candidaţii la funcţiile de primar din întregul judeţ, în prezenţa copreşedinţilor naţionali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. A urmat apoi susţinerea publică a programului candidatului PNL pentru primăria Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, la Dramatic, unde Ciumacenco şi-a prezentat viziunea sa asupra Galaţiului, văzut asemenea unei case. Candidatura Taniei Bogdan, susţinută de liberali pentru fotoliul de preşedinte CJ (preşedintele CJ va fi ales exclusiv prin votul consilierilor judeţeni - n.r.), precum şi viziunea acesteia privind conducerea judeţului au fost prezentate atât colegilor de partid, cu ocazia desemnării sale drept candidat, precum şi jurnaliştilor gălăţeni în cadrul unei conferinţe de presă.
Vineri, pe 8 aprilie, a venit rândul lansării candidaţilor PNL pentru fotoliile de consilieri ai municipiului Galaţi, precum şi cei ai judeţului. Cu această ocazie, atât candidatul la fotoliul de primar, Nicuşor Ciumacenco, cât şi candidatul pentru preşedinţia CJ şi-au prezentat colegilor de partid care umpluseră sala Teatrului Muzical, locaţie ce a găzduit evenimentul, propriile viziuni privind conducerea administrativă a entităţilor pe care ar urma să le gestioneze în cazul obţinerii voturilor majoritare ale electoratului gălăţean, din municipiu, respectiv judeţ. Ciumacenco şi-a prezentat varianta adăugită a Galaţiului văzut ca o casă, iar Tania Bogdan a reamintit că în primul rând la nivelul judeţului trebuie să revină o atmosferă normală de lucru, tensiunea şi stresul fiind improprii oricărei activităţi. A punctat necesitatea reactivării Direcţiei de Dezvoltare a judeţului, prin care realizat în mandatele anterioare o multitudine de proiecte cu finanţare europeană, liberala arătând că în prezent judeţul nostru nu are în derulare nici măcar un singur proiect european. Tania Bogdan a reamintit că instituţiile de la nivelul judeţului trebuie să fie văzute ca partenere şi nu ca subordonate şi să li se acorde libertatea de a-şi gestiona singure resursele şi să fie încurajate să îşi întocmească singure proiecte cu finanţare europeană, fiind ajutate de specialiştii de la Consiliul Judeţului. Liberala a mai arătat necesităţile pentru investiţii în drumurile judeţene, în sănătatea dar şi educaţia gălăţeană.
Dacă pentru lista Consiliului Local al Galaţiului se află mai multe figuri cu mai puţină notorietate (liberalii precizau că vor promova persoane noi - n.r.) la judeţ au fost propuşi mai mulţi liberali cu experienţă.
Un moment emoţionant a fost cel în care Ciumacenco l-a prezentat pe unul dintre candidaţii echipei de la municipiu, în persoana lui Doruleţ Resmeriţă, marele absent al evenimentului, cel care l-a încurajat constant pe Ciumacenco să nu renunţe la candidatura la fotoliul de primar al Galaţiului. Ciumacenco l-a prezentat pe Resmeriţă cu ochii în lacrimi şi vocea sugrumată de emoţie. Resmeriţă se află internat într-un spital din capitală. Tania Bogdan şi-a felicitat personal fiecare coleg propus pentru a forma echipa de la judeţ.


Articole înrudite