03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La începutul week-end-ului politicienii au adus o pată de culoare expunând câteva din elementele de campanie electorale utilizate de adversari, ori chiar de ei înşişi.
Cel care a înfierat practicile destul de dubioase ale părţii adverse a fost Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi. Acesta a prezentat jurnaliştilor un plic expediat de Poşta Română pe care se afla un element care nu se justifica - un „funny-face” cu mesajul ”OM BUN”. Este de notorietate faptul că acest simbol este unul electoral, utilizat în campania anterioară, şi pe care continuă să şi-l asume, senatorul PDL Marius Necula.
Claudiu Brânzan a fost indignat de întâmplare, şi a declarat: ”Am un plic primit de un cetăţean din Galaţi care l-a adus la noi şi uitaţi ce semn are pe el... Sîntem departe de campania electorală! Trecem peste faptul că acest funny-face inscripţionat ”om bun” e pe toţi stâlpii şi uşile de blocuri. Nu e nici o problemă! Dar eu cred că Poşta Română trebuie să renunţe la metoda de a ştampila plicurile pe care le primim noi acasă cu însemne care sînt clar electorale”. Apoi, social democratul a comentat că dacă va mai observa şi pe viitor asemenea plicuri cu ştampila respectivă, atunci el va încheia un contract cu Poşta Română ca pe plicurile respective să fie ataşat încă un funny-face inscripţionat ”OM RÃU”.

Toader admite că politicienii eficienţi păstrează legătura cu electoratul prin tot felul de modalităţi

Întrebat ce părere are despre tărăşania cu plicul, la care se adaugă mesajele de felicitare pe care le primesc de ziua lor gălăţenii din colegiile reprezentate de parlamentari PDL, liderul organizaţiei PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader s-a arătat surprins. Iniţial a precizat: „Nu ştiu (despre ce este vorba n.r.)! Aş putea să vin şi eu la dvs. să pun şi eu o ştampilă pe plic cu „OM BUN”. Pe mine personal m-ar deranja, pentru că nu aş şti despre ce este vorba”. Apoi s-a amuzat şi a punctat că este firesc pentru un politician eficient să păstreze constant legătura cu electoratul şi nu doar o dată la patru ani. Mircea Toader, liderul grupului parlamentar PDL din Camera deputaţilor a oferit un comentariu savuros pe care vi-l împărtăşim: „Mai trimitem şi la morţi (felicitări n.r.), că nu ştim că a murit! La mine în colegiu am bătut din poartă în poartă: are 3 copii şi i-a fătat viţica. Felicitări! Aşa se face politica, să fim cinstiţi! Nu o dată la patru ani”.

Directorul poştei respinge implicarea angajaţilor în povestea plicului „OM BUN”

Contactat telefonic, directorul Poştei Galaţi, Dorin Petrescu, a respins orice implicare a instituţiei în povestea plicului misterios. Acesta a precizat: ”Este exclusă orice implicare a Poştei Române. Nici un angajat al nostru nu a folosit altă ştampilă, decât cea oficială. Nu pot să îmi explic cum a apărut acest semn pe plicul respectiv”.
Iţele rămân încălcite în chestiunea plicului buclucaş. Rămâne totuşi întrebarea – Este supărat Claudiu Brânzan pe adversarii politici pentru că ar cam fi furat startul? Ei… până la urmă pierderea de la start poate fi recuperată pe parcurs, pe la curbe, sau cum s-o mai nimeri…

Articole înrudite