08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Nicuşor Ciumacenco, candidatul independent la Primăria Galaţi, a continuat în cadrul conferinţei de presă susţinute ieri să prezinte noi membri ai echipei sale, cu ajutorul cărora doreşte să schimbe faţa oraşului în cazul în care va fi ales primar. Este vorba de alte trei persoane care vor candida ca independenţi pentru un fotoliu de consilier local şi care s-au alăturat proiectului său.
Unul dintre aceştia este generalul Viorel Zaharia, care timp de 10 ani a condus Grupul de Pompieri şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, până în anul 2010, când a fost trecut în rezervă, odată cu împlinirea vârstei de pensionare. În prezent Viorel Zaharia este director executiv pentru zona Moldova la o societate bucureşteană care are acelaşi profil în care a acţionat până la pensie şi susţine că doreşte, dacă va fi ales consilier local, să îşi realizeze un vis al său legat de amplasarea în anumite locaţii din oraş a maşinilor de pompieri, ceea ce ar face mai eficientă acţiunea de intervenţie.
O altă persoană care doreşte să devină candidat independent este Antoaneta Gafiţuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari din Galaţi, care s-a făcut remarcată prin lupta care a dus-o în ultima vreme atât cu Apaterm şi Apă Canal cât şi pentru demolarea pizzeriei ilegale din centrul oraşului, demers care a avut succes şi unde a fost sprijinită de Nicuşor Ciumacenco.
Al treilea nou membru al echipei prezentat de Ciumacenco este Eugen Dan Drăgoi, cel care conduce Catedra de Arte din Cadrul Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi şi care e director şi dirijor al Corului Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi şi coordonează şi Secţia Cor a Teatrului Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi. Drăgoi susţine că a decis să candieze ca independent deoarece nu crede în partidele politice, afirmând că, în cazul în care va fi ales, speră să poată contribui la dezvoltarea oraşului.


Articole înrudite