Câteva sute de militari de la flotila fluvială se instruiesc pe Dunăre Recomandat

Joi, 06 Iunie 2019 14:40
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Supravegherea căilor de comunicaţii fluviale în sectorul cuprins între km 176-220 şi pe braţul Sfântu Gheorghe, inspecţia navelor suspecte care tranzitează zona de responsabilitate, acţiuni de minare şi de dragare, precum şi acţiuni de apărare a proximităţii malurilor fluviului Dunărea, toate acestea fac parte din scenariul exerciţiului „Danube Protector 19.08”, la care au participat zece nave militare ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, în perioada 03 - 05 iunie 2019.

De asemenea, militarii ambarcaţi la bordul navelor fluviale au executat şi trageri cu sistemele de artilerie de la bord, în sectoare special amenajate. Unul dintre obiectivele exerciţiului este de a evalua capacitatea de acţiune a echipajelor care alcătuiesc gruparea militară navală fluvială a Forţelor Navale Române, cu responsabilitatea de a asigura securitatea la graniţa de est a NATO şi UE.

07Navy

Complexitatea acţiunilor desfăşurate în zona Deltei Dunării a fost dezvoltată prin introducerea unor secvenţe de instruire în teren, executate de infanteriştii marini de la Babadag şi de scafandrii de luptă, care desfăşoară exerciţii de cercetare în raioane temporare de staţionare, de acordare a primului ajutor în caz de intoxicare cu alimente, punând în aplicare tehnici de deplasare în câmpul tactic şi metode de amenajare sanitară a sectoarelor de campare. Efectivele de militari s-au întors miercuri, 05 iunie 2019, în unităţile din Brăila, Tulcea şi Babadag.

Flotila fluvială a României reprezintă unul dintre elementele de forţă ale Alianţei Nord-Atlantice pe flancul estic, unde activităţile şi politicile din ultimii ani ale Rusiei au redus stabilitatea şi securitatea, au sporit gradul de impredictibilitate şi au schimbat mediul de securitate. Prin activităţile de instruire desfăşurate, marinarii militari români contribuie la asigurarea capacităţii de reacţie a Alianţei, precum şi la întărirea posturii de descurajare a ameninţărilor din proximitatea estică a NATO.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu