23 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liceeni din Tecuci, în proiectul Agribusiness în Şcoală
Liceeni din Tecuci, în proiectul Agribusiness în Şcoală

Peste 1.000 de elevi şi profesori din 29 de licee agricole din întreaga ţară participă şi în acest an şcolar la activităţile proiectului JA Agribusiness în Şcoală.
Aflat la a 8-a ediţie, prin parteneriatul Junior Achievement (JA) România – Romanian-American Foundation (RAF), proiectul susţine, prin diferite componente, dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale în liceele agricole, pentru a sprijini pregătirea profesorilor, dar şi a tinerilor pentru viitor, atât ca fermieri, cât şi ca antreprenori în domeniu.
Agribusiness în Şcoală include activităţi learning by doing, cu exemple şi studii de caz reale din domeniul agribusiness, resurse digitale disponibile gratuit pe platforma JA Inspire™ şi acces la testarea europeană Entrepreneurial Skills Pass (ESP), precum şi oportunitatea pentru tineri de a participa la Incubatorul Naţional JA BizzFactory™ cu o idee de afacere, de a-şi valida ideea şi de a beneficia de susţinere prin mentorat şi sprijin financiar pentru dezvoltarea afacerii propuse.
În 2022, 10 instituţii de învăţământ1 au beneficiat de granturi pentru proiecte de educaţie antreprenorială şi profesorii au derulat la nivel local activităţi educaţionale, care au îmbinat pregătirea teoretică şi practică a elevilor, prin conectarea cu mediul de afaceri local – traininguri, workshop-uri, întâlniri cu antreprenori locali, târguri de produse/servicii, concursuri de planuri de afaceri, vizite la firme agricole, realizarea unor afaceri pilot.
Peste 20 de profesori au participat gratuit la programul de certificare pe competenţe antreprenoriale (program de formare acreditat de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei), iar JA Innovation DayTM a implicat peste 200 de elevi din 11 licee şi localităţi.
Proiectul Agribusiness în Şcoală este inclus şi în Programul „Creştem prin Educaţie Agricolă” (CEA), finanţat de Romanian-American Foundation şi derulat de un consorţiu de organizaţii: Fundaţia World Vision România, JA România, Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă Cluj şi Centrul Român de Politici Europene.
Din judeţul Galaţi, la ediţia din acest an a proiectului Agribusiness în Şcoală, participă elevi de la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie, Tecuci, potrivit unui comunicat al Junior Achievement (JA) România.

Articole înrudite