Deputat Onuţ Atanasiu: Peste 38 de milioane în plus de la bugetul de stat pentru dezvoltarea judeţului Galaţi Recomandat

Joi, 15 Decembrie 2022 10:46
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii vor primi anul viitor de la bugetul de stat peste 38 de milioane de lei, în urma amendamentelor depuse la legea bugetului.
Cea mai importantă sumă este direcţionată către o investiţie mult-aşteptată, menită să constribuie la o puternică dezvoltare a zonei.
Astfel, judeţul Galaţi primeşte 36,5 milioane lei, iar Brăila 18,2 milioane pentru planul de investiţii şi studiul de fezabilitate pentru realizarea aeroportului internaţional Galați - Brăila.
600.000 de lei vor avea drept destinaţie achitarea unei restanţe rămase după lucrările de reabilitare şi dotarea centrului medical din Nicoreşti. Din totalul de 5 milioane de lei s-au plătit deja 3,95 milioane lei.
Tot 580.000 de lei merg către reabilitarea si dotarea centrului medical din Iveşti.
O investiţie de suflet este atribuirea a 480.000 de lei pentru pictura interioară la biserica Naşterea Maicii Domnului, comuna Umbrăreşti.
Alţi 312.500 lei vor avea drept destinaţie amenajarea de parcări, trotuare şi spaţii verzi în comuna Lieşti.
Sunt extrem de bucuros că s-a aprobat şi suma de 150.000 lei pentru Studiu de fezabilitate Sală de Sport la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, colegiu sinonim cu performanţa, în care am onoarea să predau ca profesor de fizică.
Cu excepţia sumei destinate aeroportului, unde a existat o colaborare cu parlamentarii social-democraţi, celelalte amendamente au aparţinut exclusiv echipei parlamentare a PNL Galaţi.

Deputat PNL Galaţi,
Atanasiu Onuţ Valeriu

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu