19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sfântul Nicolae a ajuns şi la copiii din localitatea Vameş
Sfântul Nicolae a ajuns şi la copiii din localitatea Vameş

În parohia Vameş din judeţul Galaţi, în perioada 1 noiembrie - 4 decembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a fost derulat programul social-filantropic intitulat "Sfântul Nicolae - împlinirea iubirii milostive''.
"Proiectul s-a adresat copiilor de până la 17 ani şi a constat în completarea de către aceştia a unei fişe de lucru cu datele personale, mărimea la încălţăminte, iar în a doua parte a fişei fiecare copil participant trebuia să-şi arate recunoştinţa faţă de Sfântul Nicolae printr-o poezie, compunere sau un desen reprezentativ.
În urma prelucrării fişelor, un număr de 55 de copii au primit din partea "micilor" samarineni" ai parohiei, ghete noi pentru sezonul rece, dulciuri şi jucării.
Cele mai frumoase şi autentice creaţii ale copiilor vor fi prezentate în revista şcolii din localitate precum şi în cadrul unei expoziţii realizată la biserica parohială.
Duminică, 4 decembrie, toţi copiii din localitate implicaţi în acest proiect au fost răsplătiţi cu daruri după ce au participat la Sfânta Liturghie şi au cântat frumoasele colinde strămoşeşti.
Valoarea tuturor darurilor oferite copiilor din această localitate gălăţeană prin implicarea preotului paroh a fost de 8000 de lei", transmite Arhiepiscopia Dunării de Jos.


Articole înrudite