19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Şofer arestat după ce, băut, a lovit un biciclist şi a fugit, la Brăila
VIDEO: Şofer arestat după ce, băut, a lovit un biciclist şi a fugit, la Brăila

La data de 21 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore un bărbat de 39 de ani, din oraşul Ianca pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului, vătămare corporală din culpă şi conducerea sub influenţa alcoolului.
În fapt, la data de 21 aprilie a.c., la ora 10:25, bărbatul de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sărăţeni din oraşul Ianca ar fi acroşat un biciclist ce se deplasa în aceeaşi direcţie. După impact, şoferul autoturismului a efectuat manevra de mers cu spatele până la domiciliu, a parcat autovehiculul şi a intrat în curtea imobilului.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, un bărbat de 59 de ani, din oraşul Ianca, fiind transportat la spital.
Poliţiştii l-au identificat la domiciliu pe şoferul în cauză, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a indicat o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. A fost testat şi cu aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ.
În urma testării biciclistului cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 22 aprilie a.c., Judecătoria Făurei a promovat propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului în cauză. Acesta fost încarcerat în C.R.A.P. Brăila. VIDEO, mai jos!

Acţiuni şi măsuri ale poliţiştilor pentru siguranţa cetăţeanului

"Siguranţa cetăţenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii, fiind pregătite să intervină atunci când situaţia o impune.
În ultimele 24 de ore, poliţiştii au acţionat, la nivelul întregului judeţ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 17 acţiuni şi au intervenit la 32 de evenimente, dintre care 22 au fost sesizate de cetăţeni prin 112.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 40.000 de lei, iar ca măsură complementară aceştia au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere şi au ridicat un certificat de înmatriculare.
Tot ieri, în cadrul acţiunii BLOCADA, organizată din dispoziţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situaţii de risc şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
*
Pe timp de noapte, în intervalul orar 22:00-01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila - Biroului Rutier şi Biroul Ordine Publică sprijiniţi de Serviciul Rutier, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.
Astfel, au fost legitimate 27 de persoane ce au fost verificate în aplicaţia eDAC, controlate 25 de vehicule şi testaţi 27 de şoferi cu aparatele din dotare.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale.
Poliţiştii vor continua să acţioneze pe raza judeţului pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică!", transmite IPJ Brăila.

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite