19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comisie pentru dialog cu pacienţii, la CNAS
Comisie pentru dialog cu pacienţii, la CNAS

Comisia pentru Dialog Permanent cu Pacienţii, un forum de colaborare permanentă între CNAS şi asociaţiile de pacienţi din România, funcţionează de joi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - CNAS.
"Orice decizie pe care CNAS o ia şi orice acţiune pe care o întreprinde trebuie să fie în interesul pacienţilor. Pentru a avea o imagine cât mai clară despre nevoile şi interesele pacienţilor din România, este nevoie de un dialog onest, transparent şi constructiv. De astăzi, acest lucru se va realiza permanent, în mod oficial, prin constituirea acestui parteneriat instituţional la care sunt invitate să fie parte toate organizaţiile şi asociaţiile constituite în mod legal, care reprezintă interesele pacienţilor din România. Ne vom asigura că toate deciziile luate de comun acord în urma acestui dialog deschis vor fi puse în aplicare", a declarat preşedintele CNAS, Andrei Baciu, citat într-un comunicat transmis de instituţie.
Potrivit sursei citate, joi a avut loc prima întâlnire în care s-au pus bazele parteneriatului, la care au participat peste 50 de asociaţii ale pacienţilor.
"Am identificat, până acum, peste 200 de astfel de organizaţii. Toate asociaţiile constituite legal care reprezintă interesele pacienţilor şi care doresc să intre în acest parteneriat instituţional şi nu au primit un e-mail de la noi, sunt rugate să ne scrie la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.", se mai arată în comunicat, notează Agerpres.

Autor: Albert Gabriel OPRIŞAN


Articole înrudite