19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cum să faci un grătar cât mai sănătos
Cum să faci un grătar cât mai sănătos
Gastronomii împărtăşesc o serie de idei, simple, dar de efect, pentru a pregăti un grătar cât mai sănătos şi gustos, cu mai multe tipuri de carne şi legume, informează Yahoo Shine.
Carnea de vită: Pentru început, alegeţi o carne cât mai sănătoasă, de preferat care să provină de la vaci hrănite cu iarbă nepoluată. Evitaţi carnea provenită de la vacile hrănite cu porumb sau cărora le-au fost injectaţi hormoni de creştere sau antibiotice.
Carnea tocată: Alegeţi carne de curcan sau de vită care să conţină maximum 7% grăsime, de preferat cu un conţinut cât mai mic de grăsimi saturate.
Peştele: Somonul este o alegere excelentă pentru grătar, fiind bogat în acizi graşi Omega 3. Optaţi pentru cel prins în Alaska, deoarece somonii din Atlantic sau cei crescuţi în ferme pot conţine multe substanţe chimice dăunătoare.
Legumele: Devin foarte gustoase făcute pe grătar. Alegeţi legume consistente, precum vinete, ciuperci, ardei, ceapă şi sparanghel. Folosiţi un coş special pentru grătar pentru ca bucăţile de legume să nu cadă pe cărbunii încinşi.
Porumbul: Puneţi-l pe grătar cu tot cu foi, pentru ca boabele să nu se ardă sau să se usuce. Lăsaţi porumbul să se coacă timp de 15-20 de minute.
Sosurile şi marinatele: Cel mai bine este să le pregătiţi în casă, dar, dacă nu aveţi timp, aveţi grijă când le alegeţi din supermarket. Optaţi pentru cele care nu conţin sirop de porumb, conservanţi, aditivi, coloranţi artificiali şi arome artificiale. Căutaţi sosurile din ingrediente naturale.


Articole înrudite