13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Laptele praf nu se află printre primele variante de alimentare a bebeluşilor
Laptele praf nu se află printre primele variante de alimentare a bebeluşilor

Laptele matern are multe imunoglobuline, iar bebeluşii alăptaţi au risc scăzut de expunere la alergii, spun specialiştii, precizând că laptele praf nu se află printre primele opţiuni de alimentare a sugarilor, informează Mediafax. De asemenea, este un mit ideea că unele produse n-ar trebui consumate în timpul alăptării.
„Laptele matern conţine foarte multe imunoglobuline, este ca un vaccin pe care îl administrăm bebeluşului încă din primele zile. Bebeluşii alăptaţi au risc scăzut de alergii, astm, bronşită.(...) În timpul alăptării, bebeluşul îşi dezvoltă muşchii feţei. Bebeluşul alăptat este mai inteligent, pentru că în timpul procesului mama vorbeşte cu el. Copilul alăptat este mult mai echilibrat emoţional. (...) Alăptarea are avantaje şi pentru mamă. Femeile care alăptează au un risc scăzut de depresie”, a spus educatorul perinatal, Viorica Neaţă. De asemenea, educatorul perinatal precizează că fiecare mamă are lapte suficient pentru bebeluşul ei dacă ascultă sfaturile medicilor. Specialiştii mai precizează că este un mit faptul că unele alimente nu ar trebui consumate de mame dacă alăptează. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, alimentaţia exclusivă la sân se recomandă din prima oră de la naştere până la vârsta minimă de 6 luni, fiind urmată de continuarea alăptării, la cererea bebeluşului, împreună cu o alimentaţie corespunzătoare până la vârsta de 2 ani.
Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, în 2017 doar 15% din bebeluşii din România au fost hrăniţi prin alăptare până la vârsta 6 luni.


Articole înrudite