02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ceea ce mănânci are un efect incredibil asupra sănătăţii ochilor tăi, iar pierderea vederii poate fi restabilită dacă îi oferi organismului ceea ce are nevoie, relatează Wakeup-world.com. O alimentaţie pe bază de plante care furnizează cantităţi mari de vitamine, minerale şi carotenoide este primul pas în menţinerea şi restabilirea vederii. Atunci când acest lucru are loc, următoarea fază este adăugarea de plante şi remedii care susţin şi vindecă ochii. Iată o listă cu ierburi bune pentru vedere şi pentru sănătatea ochilor.
Atunci când vine vorba despre remedii ale ochilor, cele mai bune rezultate pot fi obţinute după combinarea a unuia sau mai multor remedii sugerate. Două ingrediente finale esenţiale în îmbunătăţirea vederii şi menţinerea sănătăţii ochilor sunt răbdarea şi perseverenţa. Majoritatea problemelor de vedere nu se dezvoltă peste noapte şi este puţin probabil să poţi corecta aceste probleme peste noapte. Totuşi, răbdarea şi perseverenţa pot adesea îmbunătăţi şi chiar corecta complet problemele de vedere.
- Picnogenol este un antioxidant puternic derivat din scoarţa de pin marin francez şi subiectul a peste 180 de studii. Un aspect special este abilitatea sa de a repara capilarele din ochi. Deşi destul de necunoscut pentru doctori, picnogenolul este remediul principal prescris pentru retinopatie diabetică în Franţa.
- Coleus forkohilii, Pilocarpus jaborandi şi Trifala au fost toate folosite pentru a reduce presiunea intraoculară prin intermediul relaxări parasimpatetice a organismului. Trifala a fost folosită îndelung în medicina Ayurvedică pentru tratarea glaucomului.
- Şofranul este cunoscut ca un condiment de bucătăie care dă curry-ului culoarea galbenă. Totuşi, poate avea rezultate minunate pentru problemele la ochi, inclusiv pentru cataracte. Într-un studiu recent, fiecare participant care a luat şafron a înregistrat îmbunătăţiri ale vederii şi cercetătorii au spus că ierburile aromatice “pot reprezenta cheia pentru prevenirea pierderii vederii la bătrâni”.
- Silimarin, componenta principală a laptelui de ciulini, este un compus major de susţinere a ficatului. Ficatul este organul principal pentru ochi, din moment ce toate vitaminele liposolubile şi glutationul sunt depozitate acolo, iar vitaminele B sunt activate în ficat. Ochiul este supus la o lumină puternică pe parcursul unei zile şi ingrediente importante pentru reparaţie sunt depozitate în ficat.
- Afinele conţin un tip de bioflavonoid care grăbeşte regenerarea rodopsinei, pigmentul violet folosit de tijele ochiului. Piloţii britanici din Al Doilea Război Mondial mâncau gem de afine pentru a-şi îmbunătăţi vederea în timpul nopţii în timpul misiunilor nocturne.
- Ginko Biliba a fost folosit de multe sute de ani pentru vindecarea problemelor de ochi şi a celor ale sistemului nervos central. Este un dilator selectiv cerebro-vascular şi se pare că măreşte circulaţia în spatele ochiului precum şi fluxul sanguin din ochi. De asemenea, devine un adjuvant tot mai popular în tratamentul pentru degenerarea maculară şi glaucom.
- Planta medicinală de silur are flori care seamănă cu ochii şi a fost folosit ca un tratament pentru iritaţiile oculare de sute de ani. Se crede că planta a primit acest nume de silur (în engleză Eyebright – “ochi luminos”), datorită proprietăţilor sale valoroase ca un medicament al ochilor care păstrează vederea şi astfel a adus bucurie în viaţa celui care suferă.
Remedii pentru ochi
- Compresele cu argilă de bentonită au fost folosite cu succes de multe persoane cu probleme ale vederii. Argila de bentonită reuşeşte să absoarbă toxinele care provoacă diferite probleme ale ochilor şi este în special bună pentru infecţii. Acest tip de argilă ajută la restabilirea vederii în cazul cataractelor.
- Amestec de morcovi, ţelină, pătrunjel şi suc de cicoare pentru a ajuta la hrănirea nervului optic şi a sistemului muscular. Rezultate uimitoare au fost înregistrate după ce s-a utilizat această formulă.
- Foloseşte fenicul consumat crud, preparat sub formă de ceai sau folosit pentru spălături ale ochilor pentru a ajuta la vindecarea problemelor de vedere, inclusiv cataracte.
- Sucul de andive este considerat a fi un remediu eficient pentru miopie. De asemenea, poate fi amestecat cu alte sucuri benefice cum ar fi cel de morcov, pătrunjel şi ţelină.
- Ardeiul cayenne este un antiinflamator pentru membrana mucoasă şi creşte fluxul sanguin în ochi atunci când este consumat.
- Foloseşte picături de coleus (urzicuţă) aplicate direct în ochi pentru a creşte fluxul sanguin în ochi şi pentru a reduce presiunea intraoculară.
- Jaborandi este o plantă care creşte în pădurile tropicale. Aceasta a fost folosită de peste 100 de ani la pacienţii cu glaucom şi conţine pilocarpină, un compus alcaloid care determină comprimarea pupilelor şi reducerea presiunii în interiorul ochiului.
Remedii speciale pentru cataractă
- Folosirea morcovilor este considerată benefică în tratarea cataractelor. Mănâncă cât mai mulţi morcovi zilnic sau bea două pahare de suc proaspăt de morcov, unul dimineaţa şi unul seara.
- Mănâncă zilnic unul sau doi căţei de usturoi crud pentru a curăţa lentila cristalină a ochiului. Căţeii de usturoi trebuie mestecaţi încet.
- Amestecă o cantitate egală de anason şi pudră de coriandru cu o linguriţă de zahăr brun, şi consumă amestecul în doze de câte 12 grame dimineaţa şi seara.
- Pune câteva picături de miere organică brută în ochi de două sau mai multe ori pe zi. Acesta este un remediu egiptean antic despre care se ştie că a vindecat multe persoane care sufereau de cataractă.
- Mărunţeşte fin şapte boabe de migdale crude cu o jumătate de gram de piper negru şi pune-le în jumătate de pahar cu apă. Îndulceşte amestecul cu miere brută şi bea-l pentru a ajuta ochii să îşi recapete puterea şi claritatea.
- Închide ochii şi scaldă-i de două ori pe zi în apă caldă ce conţine săruri amare. În plus, fă o baie cu săruri amare cel puţin o dată pe săptămână. Stai în apă între 25 şi 30 de minute pentru a transpira liber. După baie, răcoreşte-te treptat.


Articole înrudite