03 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un studiu realizat recent încearcă să arate că valoarea retribuţiei primite de salariaţi ar putea influenţa sănătatea şi duce la hipertensiune. Cercetători americani s-au ocupat de o posibilă legătură între salariu şi hipertensiune, scrie news-de-stars.com.
Ei au studiat datele medicale şi financiare a 5.651 familii americane. Subiecţii, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, au fost împărţiţi în două grupe: 25-44 ani şi 45-65 ani, studiul desfăşurându-se în trei etape succesive: 1999, 2001 şi 2003. Pentru fiecare perioadă, cercetătorii au adunat datele şi le-au comparat cu cele strânse doi ani mai târziu. Plata pe oră a fost calculată împărţind venitul anual la numărul de ore lucrate.
Femeile între 25 şi 44 de ani s-au dovedit a fi cele mai afectate persoane, rezultat cu atât mai surprinzător cu cât acest grup de vârstă nu are în general o asemenea problemă, întâlnită mai des la bărbaţii mai vârstnici. Este adevărat că cercetătorii au recomandat „femeilor şi tinerilor salariaţi cu cele mai scăzute retribuţii să îşi măsoare regulat tensiunea”.
Studiul a mai arătat un lucru, la fel de interesant: dublarea salariului orar reduce cu 25-30% riscul persoanelor de 25-44 de ani de a face hipertensiune.


Articole înrudite