16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Întrebuinţările tămăduitoare ale uleiului de măsline, amintit şi în Biblie, sunt cunoscute de secole în bazinul mediteranean. Uleiul de măsline este unul din ingredientele de bază ale dietei mediteraneene şi un aliat de nădejde al frumuseţii şi sănătăţii.
Înmoaie pielea uscată
Pielea uscată şi crăpată a mâinilor şi picioarelor se poate trata în mod natural cu ulei de măsline. Pentru sporirea efectului, se aplică seara, înainte de culcare, uleiul de măsline pe mâini şi picioare şi se pun mănuşi şi şosete pe tot parcursul nopţii.
Antiinflamator natural
Uleiul de măsline conţine substanţe antiinflamatorii, consumul lui fiind deosebit de benefic în reumatism, artrite, dar şi în boli digestive precum ulcer duodenal sau gastrită. Pentru aceste afecţiuni se recomandă consumul zilnic de 1-2 linguriţe de ulei de măsline, dimineaţa pe stomacul gol.
Scade colesterolul
Uleiul de măsline are un efect benefic asupra sănătăţii aparatului cardiovascular, deoarece conţine acizi graşi polinesaturati şi mononesaturati care previn ateroscleroza şi cad nivelul “colesterolului rău”.
Demachiant natural
Uleiul de măsline se utilizează cu succes în locul demachiantului, îndepărtând machiajul şi impurităţile într-un mod natural.
Îngrijeşte părul
Uleiul de măsline poate fi folosit cu succes în tratamente de îngrijire a părului deteriorat. Se încălzeşte puţin (nu se fierbe) uleiul de măsline şi se aplică pe păr, se acoperă cu un prosop şi se ţine o oră, apoi se spală cu şampon. Se pot realiza şi măşti nutritive pentru păr cu ulei de măsline şi gălbenuş de ou. Cu acest amestec se frecţionează părul la rădăcini şi se lăsă minim jumătate de oră pentru a acţiona. Aceasta mască, alături de simple frecţionări ale pielii capului cu ulei de măsline, sunt un tratament împotriva căderii părului.
Mască pentru ten gras
Uleiul de măsline intră în compoziţia multor măşti pentru diverse afecţiuni ale tenului. O mască pentru ten gras se poate realiza din o linguriţă ulei de măsline, câteva picături de zeamă de lămâie, puţin lapte şi sare sau mălai.
Împotriva sforăitului
Uleiul de măsline vine în ajutorul persoanelor care suferă de pe urma sforăitului. O linguriţă de ulei de măsline înainte de culcare previne uscăciunea gâtului şi ameliorează sforăitul.
Pentru o piele frumoasă
Uleiul de măsline ajută la hidratarea şi refacerea pielii, fiind un aliat împotriva îmbătrânirii pielii. Acizii graşi conţinuţi de uleiul de măsline echilibrează structura lipidică a tenului şi previn deshidratarea. Antioxidanţii previn îmbătrânirea cauzată de factorii de mediu şi protejează inclusiv împotriva cancerului de piele. Uleiul de măsline se poate întrebuinţa în locul cremei de corp sau cremei antirid, seara, înainte de culcare. Pielea sensibilă a buzelor şi cea din jurul ochilor poate fi hidratată tot cu ulei de măsline, la fel şi buzele crăpate.
Împotriva constipaţiei
Uleiul de măsline administrat dimineaţa, 1 lingură pe stomacul gol, este un remediu eficient împotriva constipaţiei.
Împotriva paradontozei
Paradontoza şi inflamaţiile gingiilor pot fi ameliorate prin frecţionarea zilnică a gingiilor cu ulei de măsline.
Arsuri
Uleiul de măsline amestecat cu albuş de ou este un tratament eficient pentru arsuri.
Unghii
Unghiile casante, moi, care se rup uşor se pot trata cu ulei de măsline călduţ. Se ţin degetele timp de 15 minute în ulei de măsline încălzit, ceea ce are avantajul că reduce şi cuticulele.


Articole înrudite