26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
65 de sportivi vor participa la Campionatele Naţionale de gimnastică de la Ploieşti
65 de sportivi vor participa la Campionatele Naţionale de gimnastică de la Ploieşti

Şaizeci şi cinci de sportivi de la şaptesprezece cluburi din ţară vor participa la Campionatele Naţionale de gimnastică individual open şi Campionatele Naţionale de gimnastică ale reprezentativelor de club, masculin şi feminin, care vor avea loc la Sala Olimpia din Ploieşti, în perioada 1-3 septembrie, informează FRG pe pagina oficială de Facebook.
"Evenimentul marchează a 70-a ediţie a Campionatelor Naţionale, competiţie care a debutat în 1947, la Reşiţa. Este pentru a treia oară în istoria naţionalelor de gimnastică (după 2007, 2008) când cele mai bune gimnaste şi cei mai buni gimnaşti îşi dispută podiumurile în oraşul prahovean, anul acesta în concurs aflându-se reprezentanţii cluburilor CSS Buzău, CSM Reşiţa, CSA Steaua Bucureşti, CSS Braşov, CSS Dinamo Bucureşti, CSM Bistriţa, CSS Lugoj, LPS Bistriţa, CSM Lugoj, CSS Timişoara, CS Dinamo Bucureşti, CSS Bârlad, CS Farul, CSS 1 Constanţa, CSS 2 Bucureşti, CSS Focşani, CSM Arad, în total 65 de sportivi urmând a-şi disputa titlurile pe echipe, individual compus şi aparate", se arată pe site-ul de socializare citat.
Campionatele Naţionale, care revin la Ploieşti după o pauză de 9 ani, reprezintă un test pentru sportivi înaintea Campionatelor Mondiale, programate la finalul lunii septembrie, la Montreal, Canada. "Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a afirmat că numele gimnaştilor care vor reprezenta România la Mondiale vor fi anunţate după Campionatele Naţionale şi le urează succes celor care vor concura la Ploieşti", se mai menţionează pe pagina FRG.
Programul competiţiei este următorul: vineri (1 septembrie) — ora 16,00-18,30 — concursul masculin; sâmbătă (2 septembrie) — 16,30 — 18,30 — concursul feminin; duminică (3 septembrie) — 11,00 — 14,00 — finalele pe aparate (masculin, feminin).
Campionatele Naţionale de Gimnastică 2017, organizate în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Primăria Municipiului Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică. Intrarea publicului la eveniment este gratuită.


Articole înrudite