28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Boxerul român Lucian Bute s-a arătat foarte trist după accidentarea suferită la încheietura mâinii stângi şi amânarea meciului cu canadianul Jean Pascal, care era programat să se dispute în data de 25 mai, la Centre Bell din Montreal, relatează presa canadiană.
Bute s-a accidentat la mâna stângă în timpul unei şedinţe de sparring, miercurea trecută, şi va fi operat joi, în Florida, pentru a i se extrage fragmente de os de la nivelul încheieturii mâinii. Bute va fi nevoit să poarte ghips la mână timp de şase săptămâni, iar convalescenţa este estimată de la patru la şase luni.
„E foarte greu. Nu puteţi înţelege tristeţea pe care o simt. În toată cariera mea, de 300 de meciuri la amatori şi 10 ani de profesionism, este pentru prima oară când sunt nevoit să renunţ la un meci”, a declarat Lucian Bute, într-o conferinţă telefonică. „Din respect pentru mine, pentru HBO, pentru fanii mei şi pentru adversar, trebuia să fiu la sută la sută în ring. Oamenii au plătit scump pentru a vedea un meci ca acesta şi trebuia să livrăm ceva de calitate”, a mai spus Bute.
Fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie a precizat că prima oară s-a accidentat la mâna stângă în meciul cu Glen Johnson, în noiembrie 2011, la Québec, iar durerea a reapărut în timpul unui meci de antrenament, devenind pur şi simplu insuportabilă. „Nici măcar nu pot să îi ating mâna”, a explicat antrenorul lui Bute, Stéphan Larouche, care a subliniat că „a fost o decizie uşoară de luat. Nu mai putea lovi cu mâna aceasta”. Larouche a povestit că atunci când Bute a scos mâna din mănuşă aceasta era umflată ca o minge.
Medicul ortoped Jacques Toueg a precizat că „este o accidentare normală pentru boxeri, face parte din sport. În cazul lui Lucian, accidentarea nu era controlabilă prin tratamente sau antiinflamatorii. Este vorba de o operaţie relativ minoră şi mă aştept ca Lucian să se vindece complet”.
Presa canadiană relatează că Bute şi echipa lui ar mai fi putut aştepta câteva zile înainte de a lua o decizie în privinţa renunţării la meciul cu Pascal, dar era evident că nu merită riscul, chiar dacă fostul campion mondial avea cea mai bună pregătire a carierei, potrivit lui Larouche. „Experienţa te ajută să înveţi. Am luat decizii greşite cu Éric Lucas contra lui Danny Green şi cu Lucian contra lui Carl Froch”, a explicat antrenorul. „Lucian luase două serii de antibiotice pentru vindecarea rănii de la picior înaintea meciului cu Froch. De data aceasta nu se pune problema ca Lucian să urce în ring”, a mai adăugat Larouche.
Jean Pascal după accidentarea lui Bute: „Sunt foarte, foarte, foarte dezamăgit”
Pugilistul canadian Jean Pascal a declarat, marţi, după ce a aflat că adversarul său pentru data de 25 martie, Lucian Bute, s-a accidentat, că este extrem de dezamăgit, subliniind că în acest moment este într-o formă excelentă şi a adăugat că îi doreşte românului să revină puternic în toamnă.
"Sper că se va putea găsi un adversar pentru mine până la 25 mai. Nu am niciun nume în minte, poate fi oricine, Chad Dawson, Bernard Hopkins... Nu contează. Consider că sunt într-o formă fizică excelentă şi când sunt într-o astfel de formă sunt greu de învins. Sper că vom putea păstra data şi că vom reuşi să prezentăm un meci de box cu mine cap de afiş. Din nefericire Lucian nu va boxa. Sunt foarte, foarte, foarte dezamăgit. Este extrem de frustrant, ţinând cont de faptul că mă pregăteam de mult timp pentru acest meci şi că sunt într-o formă remarcabilă", a spus Pascal, informează tvasports.ca.
Jean Pascal nu l-a acuzat pe Bute că vrea să se eschiveze: "Aceste lucruri se întâmplă, fac parte din box: nimeni nu este ferit de accidentări. Tot ce pot să fac este să îi urez lui Lucian însănătoşire grabnică, în speranţa că el va reveni puternic în toamnă. Îi doresc numai bine şi sper că îşi va putea onora contractul şi cuvântul în această toamnă. Vreau să îi ofer publicului ce doreşte, iar cei din Quebec vor să vadă un meci între Jean Pascal şi Lucian Bute".
În prezent, InterBox, GYM şi HBO încearcă să salveze gala din 25 mai, dar acest lucru ar fi aproape un miracol, având în vedere că puţini boxeri ar fi dispuşi să accepte un meci cu Pascal, peste doar trei săptămâni. Peste 20.000 de bilete au fost vândute deja pentru meciul programat la Montreal, „cel mai mare din istoria boxului canadian”.
Conform unei estimări, convalescenţa lui Bute s-ar putea încheia la sfârşitul lunii noiembrie, după care sunt necesare opt săptămâni de cantonament, astfel că un eventual meci ar urma să aibă loc în 2014. „Sperăm ca un meci să aibă loc la sfârşitul lui 2013 sau în 2014, a spus Larouche. Putem specula asupra mai multor date, dar va trebui să aşteptăm operaţia lui Lucian”.
Lucian Bute are un palmares de 31 de victorii (24 prin KO) şi o înfrângere la profesionişti, iar Jean Pascal, fost campion mondial WBC la semigrea, a obţinut 27 de victorii (16 prin KO), a pierdut de două ori şi a făcut un meci egal.


Articole înrudite