19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liga a II-a a programat partidele din cadrul penultimei etape. Reprezentanta Galaţiului la acest nivel, FCM Dunărea, s-a deplasat la Năvodari pentru confruntarea cu Săgeata. Meciul a avut un caracter decisiv pentru gazde, care aveau nevoie de victorie pentru a-şi asigura promovarea în Liga I. Presiunea a fost uriaşă dar dunărenii şi-au apărat corect şansele. Cei din Năvodari au deschis scorul prin Tigoianu (min.8) ca urmare a unei faze fixe, după care s-au mulţumit să apere cu dinţii rezultatul de pe tabela de marcaj. La rândul lor, gălăţenii s-au jucat cu ocazii, vreo şase uriaşe, prin Enache, Chipirliu sau Grosu.
„Am controlat categoric partida de la Năvodari. Gazdele au marcat la o fază fixă, după care s-au apărat cu disperare. Am ratat exasperant, puteam obţine toate punctele. Jocul a născut patimi foarte mari, cei de la Săgeata ne-au acuzat că am luat bani de la Otopeni pentru a-i încurca, în timp ce unele persoane din anturajul nostru ne acuzau că am stat drepţi. Am spus dintotdeauna că Dunărea va juca numai pe teren”, a declarat preşedintele executiv Auraş Braşoveanu.
Rezultat final: Săgeata - FCM Dunărea 1-0 (1-0). Echipa gălăţeană a aliniat formula: Olaru - Radu, Panait, Şomodean, Cristea - Cucu, Negoescu - Cristescu (min. 57 Moroşanu), Asanache, Chipirliu (min.65 Grosu - Enache. Celelalte rezultate ale etapei: Delta Tulcea - FC Botoşani 3-0, Sportul Studenţesc - Rapid CFR Suceava 0-3 (studenţii nu au fost programaţi din cauza datoriilor), CF Brăila - Dinamo II 3-0, CSM Unirea Slobozia - ACS Buftea 0-0. Echipa gălăţeană a rămas cu 28 puncte şi a coborât pe locul VIII. Dunărea va juca în ultima etapă, pe 5 iunie, pe teren propriu, cu Sportul Studenţesc, asta dacă formaţia din Regie va mai fi programată.


Articole înrudite