09 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Junioarele şi juniorii de 15 ani s-au umplut de argint
Junioarele şi juniorii de 15 ani s-au umplut de argint
Phoenix Paneurogal are fetiţe de argint

În perioada 18-20 iunie s-a desfăşurat la sala Arena din Bucureşti turneul final al Campionatului Naţional de baschet la categoria Under 15, ce a aliniat la start cele mai bune opt formaţii: patru de fete şi patru de băieţi. Aşa cum am anticipat, ultima zi a competiţiei a adus rezultatele scontate şi munca de un an de zile a echipei conduse de pe bancă de Mugurel Lepădatu şi, din umbră de oameni inimoşi ca familia Dudu, a fost încununată cu medalia de argint. Partida din ultima zi dintre Phoenix Paneurogal şi CSS Bega Timişoara a fost una a marilor orgolii. Gălăţencele nu au uitat de modul neortodox în care au pierdut ultimele confruntări cu bănăţencele şi s-au răzbunat crunt. Emoţiile şi-au spus cuvântul şi fetele noastre ne-au dat ceva emoţii doar în prima jumătate a meciului, când conduceau pe foaia de arbitraj cu un punct, deoarece cele două tabele de marcaje cu care este dotată, de altfel foarte moderne, au cedat şi nu au mai funcţionat. Valoarea şi-a spus cuvântul în partea a doua când talentatele baschetbaliste gălăţence s-au descătuşat şi au dat recital, conducând şi cu 20 de puncte diferenţă.Pe final, ca umilinţa să fie maximă, antrenorul gălăţean le-a introdus pe teren pe jucătoarele de rezervă, care nu s-au descurcat deloc rău. Rezultat final: CSS Bega Timişoara  - Phoenix Paneurogal 70-83 (11-23, 29-18, 8-26, 22-16). Lotul folosit a fost: Iulia Răileanu, Ana Maria Dudu, Teodora Neagu, Irina Vasilache, Raluca Neculache, Sica Cuzic, Mara Popescu, Andreea Coja, Roxana Benea, Alexandra Graur, Ana Amirei şi Miruna Dudceac. Şi ca tacâmul să fie complet, la festivitatea de premiere, Cristina Ciocan i-a înmânat titlu de MVP al turneului final, Iuliei Răileanu. De remarcat că s-a stabilit şi 5-ul turneului de unde a mai făcut parte şi o altă gălăţeancă, Irina Vasilache. „Mă bucur foarte mult pentru acest rezultat, ne-am depăşit performanţa de anul trecut când am luat bronzul şi aş vrea să le felicit pe fete. Am obţinut victorii importante în faţa rivalelor Olimpia şi Timişoara iar cu MC Sport ne-am ţinut aproape, iar faptul că două jucătoare ale noastre au făcut parte din 5-ul turneului, spune totul”, a concluzionat antrenorul Mugurel Lepădatu.

Emoţii cu băieţii de la Phoenix LPS

De la agonie la extaz nu este decât un pas. Asta au demonstrat-o din plin, la finele săptămânii trecute, baschetbaliştii gălăţeni. După două înfrângeri consecutive, jucătorii lui Gelu Cazanovschi şi-au revenit duminică, când, după un joc foarte bun, au învins categoric pe CSU LPS Piteşti, rezultat ce i-a propulsat pe treapta a doua a podiumului. Pentru a deveni vicecampioni, ai noştri aveau nevoie de un succes la opt puncte şi tocmai de aceea au intrat concentraţi la maxim şi şi-au atins ţelul. Rezultat final: Phoenix LPS - CSU LPS Piteşti 69-50 (25-10, 20-11, 8-13, 16-16). „A fost un turneu cu meciuri echilibrate şi cu o bătălie interesantă în trei pentru locurile doi şi trei. Evoluţia noastră a fost în salturi, am început cu un joc foarte bun împotriva campioanei, Bega Timişoara, care s-a desprins abia în ultimul sfert, apoi am dezamăgit în disputa cu braşovenii iar în jocul decisiv cu piteştenii, ne-am mobilizat şi am evoluat foarte bine. Per ansamblu, am evoluat la un nivel superior faţă de anul trecut, când cu actuala generaţie ne-am clasat pe locul patru. Aş vrea să-i remarc pe: Popa, Tudorache, Diaconu, Badea, Chiricuţă, Şerbănescu, Hoza şi Negoiţă”, a precizat Gelu Cazanovschi. La festivitatea de premiere, Dany Tudorache a primit un premiu special, fiind inclus în 5-ul turneului. Lotul folosit: Radu Stanciu, Florin Gheorghiu, Valentin Popa, Ovidiu Negoiţă, Adrian Cutaru, Ciprian Chiricuţă, Cristian Badea, Sorin Diaconu, Daniel Tudorache, Sergiu Obreja, George Hoza, Bogdan Şerbănescu.
„Sunt foarte mulţumit de ceea ce s-a petrecut la Bucureşti. Clubul nostru, care anul acesta va împlini 10 ani de existenţă, continuă munca asiduă şi rezultatele nu au întârziat să apară. Sunt convins că până la finele sezonul va veni şi medalia de aur. Aş vrea să mulţumesc pentru sprijinul acordat doamnei Magdalena Irincu, directoarea Direcţiei Judeţene de sport şi domnulul Florin Păunescu, directorul Liceului cu Program Sportiv”, ne-a declatrat Florin Nini, managerul clubului gălăţean.



Articole înrudite