10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a câştigat disputa tactică
Oţelul a câştigat disputa tactică

Oţelul a început partida cu Pandurii cu un 11 surprinzător. Cooper şi Henrique au fost lăsaţi pe bancă, fiind preferaţi Filip şi Tudorie. Mutările lui Ewald Lienen aveau să fie înţelese abia la finalul celor 90 de minute. Gălăţenii au început mai bine partida şi timp de 30 de minute i-au ţinut sub presiune pe gorjeni. Cu toate acestea, jucătorii lui Lienen nu au şutat nici măcar o dată pe spaţiul porţii lui Stanca. Tudorie s-a aflat la un vârf de bocanc de gol în minutul 20, dar lipsa de experienţă l-a trădat pe jucătorul de 18 ani. Marquinhos a trimis şi el un şut înşelător, dar şansa a fost de partea lui Stanca. Pandurii Tg. Jiu putea să primească un penalty în minutul 30, când Sârghi l-a atacat neglijent pe Distefano, dar arbitrul Radu Petrescu nu a acordat penalty. Oţelarii puteau intra în avantaj la cabine, dar Lovin a fost blocat în ultimul moment de un adversar.
Repriza secundă a început cu un joc pe contre. Cele două echipe au încercat să-şi dea lovitura de graţie, iar cei care au reuşit au fost gălăţenii. Paraskevas a greşit o minge la centrul terenului, Astafei a sprintat, a pasat în careu, Unguruşan a respins greşit, iar Marquinhos l-a executat cu sânge rece pe Stanca, de la marginea careului: 1-0 şi cei 7.000 de spectatori au sărit în sus de bucurie. Oţelul s-a retras şi a invitat-o pe Pandurii să atace. Elevii lui Cristi Pusztai nu au reuşit să fie periculoşi decât la fazele fixe. La una dintre acestea, în minutul 75 Lovin a avut o intervenţie de 3 puncte şi a respins mingea de la un metru de linia porţii! Gorjenii au forţat obţinerea a cât mai multor lovituri libere, dar apărarea condusă de portarul Goicoechea a rezistat. Oţelul s-a impus cu 1-0 şi i-a făcut fericiţi pe suporteri. Oţelul - Goicoechea 7 – Tritz 6, Sârghi 6, Prestia 7, D. Popescu 6 - Lovin 8, Giurgiu 6, Filip 5 (Cooper 6) - Marquinhos 7 (Milea) - Astafei 6, Tudorie 6. Pandurii - Stanca 6 - Unguruşan 4, Erico 6, Paraskevas 5, Momcilovic 5 - Anton 5 (Nistor 4) , Breveeld 5 - Buleica 4 (Dos Santos 6), Distefano 6, Nicoară 4 (Elton 5) - Bud 3.
 
Achiziţiile au fost la înălţime

Oţelul s-a întărit cu adevărat în această iarnă. Cei patru jucători nou sosiţi care au intrat în teren au avut un randament foarte bun. Portarul uruguayan Goicoechea a dat siguranţă. Fostul goalkeeper al Romei a ieşit foarte bine pe centrări şi a dovedit că are un joc sigur de picior. Francezul Tritz a acoperit bine banda dreaptă dar nu a strălucit pe faza ofensivă. Prestia a fost imperial. Fundaşul italian a dovedit că are plasament, intuiţie şi forţă. Cel mai bun dintre nou sosiţi a fost Lovin. Mijlocaşul sosit din Austria a evoluat fără greşeală. A deposedat, a pasat, şi-a salvat echipa de un gol ca şi făcut şi a fost aplaudat la scenă deschisă de public. Singura achiziţie care nu a prins lotul de 18 a fost Bocar Djumo. Pentru portughezul de 19 ani acomodarea este mai dificilă. Narcis Răducan şi Ewald Lienen au dovedit fler când au făcut achiziţiile. Este adevărat că nu a fost câştigată decât o bătălie şi au mai rămas 14 dar semnele sunt încurajatoare.
 
Euforie şi realism în declaraţii

Victoria obţinută de Oţelul a produs multă bucurie în tabăra gălăţeană, dar realismul nu i-a părăsit pe oficiali sau pe jucători. Preşedintele „oţelarilor”, Narcis Răducan, a ţinut să puncteze: „Am gestionat bine sfârşitul de joc. Am învins o echipă foarte bună a campionatului şi asta ne dă speranţe pentru meciurile următoare. Este bine că am continuat meciurile bune din pregătiri”. Florin Lovin a ţinut să remarce, la rândul său: „Trebuie să abordăm fiecare meci la victorie. Cred că am facut un pressing foarte bun. Era normal ca în repriza secundă Pandurii să vină puţin peste noi, pentru că au jucat cu doi atacanţi. Vrem să legăm 2 sau 3 rezultate pozitive pentru a ieşi din zona fierbinte a clasamentului.”
Cu pragmatism german, Ewald Lienen a explicat pe scurt tehnica meciului: „A fost un joc în care am avut parte de două reprize diferite. Am întâlnit o echipă puternică iar în primele 45 minute am controlat jocul dar nu în felul în care  mi-am dorit. În actul secund am reuşit să înscriem şi apoi am blocat benzile astfel că adversarii au fost nevoiţi să joace cu minge lungă şi au reuşit să fie periculoşi doar la fazele fixe. Am meritat victoria.”
Antrenorul celor de la Pandurii, Cristi Pusztai, a recunoscut cu fair-play justeţea victoriei Oţelului: ,,Am pierdut primul joc pentru că nu am reuşit să facem jocul nostru obişnuit de posesie şi progresie spre poarta adversă. Pressingul gălăţenilor ne-a incomodat foarte mult. După plecarea lui Eric nu avem soluţii în zona centrală de atac. Sper să reuşim să ocupăm la final locul 4 în clasament.”


Articole înrudite