A luat un bebeluş din maternitate minţind că îi este tată Recomandat

Joi, 23 Mai 2019 12:42
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în libertate, a inculpaţilor C.G.D. şi Ilie-Matei Alexandru, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: La data de 05.10.2015 cu ocazia externării din Maternitatea Buna Vestire inculpata minoră C.G.D. a declarat în mod mincinos că tatăl biologic al nou-născutului I.M. este inculpatul Ilie-Matei Alexandru, deşi aceştia s-au cunoscut pentru prima dată în zilele premergătoare naşterii, fapt care a condus la eliberarea certificatului de naştere seria N10 număr 086024 şi preluarea, fără drept, în creştere şi educare a copilului de către Ilie-Matei Alexandru.Corelativ, la aceeaşi dată, inculpatul Ilie-Matei Alexandru cu ocazia externării din Maternitatea Buna Vestire a minorului I.M. a declarat în mod mincinos că este tatăl biologic al nou-născutului fapt care a condus la eliberarea certificatului de naştere seria N10 număr 086024 şi preluarea, fără drept, în creştere şi educare a copilului. Ulterior, în luna februarie 2016 inculpata minoră C.G.C. a revenit asupra deciziei de abandonare a copilului.

Situaţia minorului a ajuns în atenţia D.G.A.S.P.C. Galaţi care, conform atribuţiilor legale, a luat măsura plasamentului la bunica maternă. În cauză s-a dispus disjungerea urmăririi penale şi sesizarea organelor competente pentru efectuarea de cercetări privind comiterea infracţiunii de trafic cu minori.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu