02 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Câteva zeci de muncitori care lucrau în sectorul furnale au cerut miercuri dimineaţă unora dintre reprezentanţii conducerii Combinatului lămuriri legate de modul în care vor fi recompensate orele suplimentare lucrate. Liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, ne-a declarat că oamenii s-au dus să ceară lămuriri directorului uzinei UAF, Aurelian Ceapraga, iar ulterior s-au dus să discute cu directorul Direcţiei de Reurse Umane, Mihaela Crăciun. Tiber a ţinut să precizeze că sindicatul nu este iniţiatorul acţiunii prin care circa 70 de angajaţi s-au dus să îşi arate nemulţumirea pentru faptul că orele lucrate suplimentar nu mai sunt plătite, decizia conducerii Combinatului fiind aceea de acordare în schimb a unor zile libere.
„Am fost sunat de unii angajaţi care lucrau în sectorul respectiv şi care mi-au relatat că în jur de 70 de angajaţi care au ieşi din schimbul de noapte sau care veneau la muncă s-au dus la conducerea uzinei pentru a cere lămuriri privitoare la faptul că orele lucrate suplimentar nu s-ar mai plăti. Din câte am înţeles, oamenii s-au dus şi s-au întâlnit şi cu directorul Direcţiei de Resurse Umane, Mihaela Crăciun, care nu le-a dat un răspuns clar legat de plata orelor suplimentare, ci le-a spus că situaţia va fi analizată de către conducere. Oameni au cerut să fie scoase firmele care fac lucrări pe platforma Combinatului şi să lucreze ei în locul angajaţilor acestor firme. Din câte am înţeles, doamna directoare a spus că anumite lucrări nu pot fi făcute cu angajaţi Combinatului, acesta fiind motivul pentru care se folosesc firmele respective”, susţine Gheorghe Tiber.
În anumite locuri din uzină, zilele trecute au fost lipite afişe în care se scria că oamenii sunt aşteptaţi miercuri, la ora 7, în faţa anexei UAF „pentru o discuţie deschisă cu domnul director Aurelian Ceapraga privind măsurile care s-au luat în vederea reducerii cheltuielilor pe trimestrului 4”, afişe care însă nu erau semnate de nimeni. Din informaţiile noastre, nemulţumirile angajaţilor care lucrează în zona furnalelor, respectiv a depozitului de materii prime,  sunt mai vechi. Unii din ei, membri ai fostului sindicat numit Metalurgistul, care a fuzionat cu alte sindicate, formând un nou sindicat, au cerut săptămâna trecută  fostului lider de sindicat Radu Nelu să le explice ce se întâmplă cu negocierea noului Contract Colectiv de Muncă. Am încercat să luăm legătura cu liderul Gheorghe Bezman, cel care va conduce sindicatul Siderurgistul, a cărui înfiinţare este încă pe rolul instanţei, pentru un punct de vedere referitor la nemulţumirile şi nelămuririle angajaţilor respectivi, numai că acesta nu a răspuns la telefon.


Articole înrudite