26 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Apă Canal Galaţi: Au început ample lucrări în beneficiul a 200.000 de consumatori
Apă Canal Galaţi: Au început ample lucrări în beneficiul a 200.000 de consumatori

APA CANAL S.A. Galaţi, în colaborare cu CITADINA şi TANCRAD, a demarat lucrări de reabilitare pe conducta magistrală de aducţiune Dn1200mm front captare Vadu-Roşca – Galaţi, în "Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Judeţul Galaţi – etapa 2", co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.
În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de înlocuire a cca. 2.500 metri de conductă magistrală Dn 1.000 mm (pusă în funcţiune în anul 1980), conductă care asigură cel mai mare debit de apă din sursa de profunzime pentru municipiul Galaţi.
Lucrările de reabilitare a acestei conducte magistrale de aducţiune vor contribui la asigurarea şi îmbunătăţirea parametrilor de furnizare a apei pentru aprox. 200.000 de consumatori din municipiul Galaţi şi din localităţile/comunele de pe traseul acesteia, respectiv: Barcea, Drăgăneşti, Iveşti, Lieşti, Umbrăreşti, aglomerarea Pechea (comunele Cuza Vodă, Pechea, Slobozia Conachi), Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Independenţa, Braniştea, Şendreni.
Aceste localităţi au deja un grad de conformare de peste 90% la Directiva privind calitatea apei destinate consumului uman, în urma implementării proiectelor de investiţii cu fonduri europene în perioada 2010-2023 de către Operatorul APA CANAL S.A. Galaţi.
Investiţia pe magistrala de aducţiune are o valoare de peste 3.000.000 Euro şi are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei serviciului de alimentare cu apă prestat clienţilor.
Pe parcursul lucrărilor APA CANAL S.A. Galaţi va aduce la cunoştinţa publicului stadiul fizic al execuţiei acestora, informează societatea.


Articole înrudite