26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bilanţ: Curtea de Apel Galaţi, cea mai mare încărcătură de dosare pe judecător din ţară şi în 2022
Bilanţ: Curtea de Apel Galaţi, cea mai mare încărcătură de dosare pe judecător din ţară şi în 2022

Vineri, 10 februarie 2023, a avut loc şedinţa comună de bilanţ a celor trei instanţe gălăţene – Curtea de Apel Galaţi, Tribunalul Galaţi şi Judecătoria Galaţi, în cadrul căreia s-a dezbătut activitatea acestor instanţe în anul 2022.
La întâlnire au participat, în calitate de invitaţi, doamna judecător Elena-Raluca Costache, doamna judecător Ramona-Graţiela Milu şi domnul judecător Alin-Vasile Ene - membri ai Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, precum şi invitaţi din partea instituţiilor cu care instanţele gălăţene colaborează în activitatea desfăşurată, printre care conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, conducerea Penitenciarului Galaţi, Decanul Baroului Galaţi, preşedinţi ai tribunalelor şi judecătoriilor din circumscripţia Curţii, precum şi judecători şi personal auxiliar din cadrul instanţelor.
Raportul privind activitatea pe anul 2022 a Curţii de Apel Galaţi a fost prezentat de către preşedintele acestei instanţe, domnul judecător dr. Cosmin-Răzvan Mihăilă, Raportul privind activitatea Tribunalului Galaţi a fost prezentat de doamna preşedinte Diana-Mihaela Oancea, iar Raportul privind activitatea Judecătoriei Galaţi a fost prezentat de doamna preşedinte Ana-Maria Răzlog.
La sfârşitul prezentărilor, reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au luat cuvântul şi au felicitat conducerile şi personalul celor trei instanţe pentru activitatea desfăşurată în anul 2022.
! În premieră în sistemul judiciar, prezentarea raportului de bilanţ a fost transmisă personalului instanţelor live prin internet la rezoluţie 4K Ultra HD (3840x2160p).
Elementele importante ale activităţii din anul 2022 sunt:
"- Curtea de Apel Galaţi se situează în primele 6 curţi de apel din ţară, care au indicatorul general "foarte eficient"
- Curtea de Apel Galaţi a realizat numeroase proiecte şi lucrări de infrastructură şi IT, unele în premieră în sistemul judiciar, menţionate la capitolele corespunzătoare din raportul de bilanţ
- comunicările şi citările pe cale electronică au atins o treime (33,44%) din totalul citărilor şi comunicărilor realizate în întreaga circumscripţie a Curţii de Apel Galaţi, ceea ce apreciem că este o realizare semnificativă
- încărcătura de dosare pe judecător efectiv în activitate în circumscripţia Curţii de Apel Galaţi este cea mai mare din ţară (locul 1 în ţară)
- încărcătura de dosare pe judecător efectiv în activitate la Secţia penală a Curţii de Apel Galaţi este cea mai mare din ţară (locul 1 în ţară) între secţiile penale ale curţilor de apel
- încărcătura de dosare pe judecător efectiv în activitate care judecă în materia insolvenţei la Curtea de Apel Galaţi se situează pe locul al 2-lea în ţară la nivelul curţilor de apel", potrivit unui comunicat al Curţii de Apel Galaţi.
Raportul de bilanţ al Curţii de Apel Galaţi pe anul 2022 este disponibil spre consultare pe portalul instanţelor de judecată, accesând acest link: https://portal.just.ro/44/Documents/Bilant%20CA%20Galati%202022.pdf. Noutăţile transmise de Curtea de Apel Galaţi pot fi urmărite şi pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/curteadeapelgalati/.
Reamintim că şi în 2021, Curtea de Apel Galaţi a avut cea mai mare încărcătură de dosare pe judecător din ţară. Subiect relatat de Monitorul de Galaţi în articolul "Curtea de Apel Galaţi: Cea mai mare încărcătură de dosare pe judecător din ţară".


Articole înrudite