05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Branşamente individuale la apă rece - Mai bine singuri, decât „la comun”
Branşamente individuale la apă rece - Mai bine singuri, decât „la comun”
Exasperaţi de faptul că deşi şi-au plătit datoriile la întreţinere nu primeau non-stop apă rece, mulţi dintre membrii asociaţiilor de proprietari care figurau pe lista neagră a Apă Canal au găsit modalitatea de a nu le seca robinetele. Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul general al Apă Canal, Gelu Stan, foarte mulţi locatari bun-platnici au apelat la branşamentele individuale la reţeaua de apă rece a Apă Canal.
„Cei care au ales să se branşeze individual la reţeaua de apă rece au fost în special locatarii bun-platnici care erau membri ai asociaţiilor de locatari care nu primeau apă rece din cauza datoriilor şi care erau foarte nemulţumiţi de faptul că, deşi nu aveau datorii, nu aveau apă rece. La ora actuală sunt 8.000 de apartamente care sunt branşate individual la reţeaua de apă rece şi la Apă Canal mai sunt înregistrate câteva mii de cereri din partea mai multor gălăţeni care doresc să apeleze la această modalitate. Trebuie precizat că cei care doresc să aibă branşamente individuale trebuie să depună o cerere la Apă Canal şi să aducă o adeverinţă din care să reiasă că nu au datorii la întreţinere. Proiectul de amplasare a branşamentului individual este gratuit şi îl face Apă Canal, în schimb solicitanţii vor plăti circa 10 milioane de lei vechi, reprezentând contravaloarea materialelor folosite şi a manoperei”, ne-a declarat directorul general Gelu Stan.
Acesta ne-a mai declarat că au fost cazuri în care societatea a aprobat ca plata celor 10 milioane de lei vechi să se facă în rate. Gelu Stan a mai spus un lucru foarte important şi anume că solicitantul respectiv va încheia un contract direct de furnizare a apei reci cu Apă Canal, dar că nu va mai putea beneficia de serviciile Apaterm, adică va trebui să aibă centrală termică pentru încălzirea locuinţei sau boiler pentru încălzirea apei.
„Odată încheiat contractul direct cu Apă Canal, persoana respectivă nu va mai putea primi apă caldă şi căldură de la Apaterm, deoarece contractul pentru furnizarea acestor servicii este încheiat cu asociaţia de proprietari”, a precizat directorul Stan.


Articole înrudite