20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Există şi e în judeţul Galaţi! Liceul de ţară care "bate" oraşul (FOTO)
Există şi e în judeţul Galaţi! Liceul de ţară care "bate" oraşul (FOTO)

Zone de relaxare şi citit, zone moderne, laboratoare dotate, digitalizate exact cum trebuie. Adică sute de tablete, câte una pentru fiecare elev în parte, zeci de laptopuri şi tablete inteligente, dar, mai ales, un cadru gândit cu dragoste care să îi facă pe elevi să vină cu aceeaşi dragoste la şcoală. Chiar dacă unora le este greu să creadă, cam aşa arată liceul cu profil tehnologic agricol din comuna Corod, judeţul Galaţi.

Pe lângă obişnuitele laboratoare şi săli de curs, există şi spaţii dotate ca într-un salon, laboratorul de estetică. În plus, există şi unul la fel de bine dotat, laboratorul mecanic, liceu având chiar şi propriul tractor. Cadrelor didactice, şi mai ales directoarei Liceului Tehnologic Nr. 1 Corod, li se pare normal ca o şcoală să arate aşa, veselă, digitalizată, cu spaţii de relaxare, unde elevilor le este drag să vină la şcoală.

Odată ce liceul a devenit altfel, mai bun, mai semănând cu cele de la oraş, cu cele private de la oraş, au apărut şi rezultatele. „Bineînţeles şi rata de promovabilitate a crescut, şi aici mă refer la elevii de clasa a 12-a. Anul acesta am avut o promovabilitate de 60 la sută, comparativ cu anii anteriori. Am plecat de la 36.36 la sută, vă daţi seama că se observă o evoluţie”, a spus Adriana Masgras, directorul instituţiei de învăţământ.

Chiar dacă unii dintre elevi sunt navetişti, sau stau în chirie în Corod, mulţi vor să meargă mai departe, la facultate. Iar unii vor chiar să se întoarcă tot în locurile natale. „Vreau să mă duc la o facultate cu specializarea horticultură, să merg pe acelaşi drum. O să plec la facultate la Iaşi ca să merg mai departe, dar cred că o să mă întorc înapoi. Eu nu sunt de aici din comună, sunt din Drăguşeni, dar o să mă întorc la mine în comună să dezvolt mai mult pe agricultură. Fac naveta cu autobuzul, normal, e dificil, plec de la 5 dimineaţa, dar trebuie să dăm dovadă de responsabilitate”, spune Alina Daniela Glăvan, elevă.

Circa 1,2 milioane de euro, majoritatea bani europeni, dar şi bani de la Primăria Corod, a costat transformarea liceului dintr-unul sărăcuţ de ţară, în unul de viitor care oferă alt impuls elevilor şi alte şanse în viaţă.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓


Articole înrudite