Explozie puternică la un hotel din Galaţi (FOTO/VIDEO) Recomandat

Luni, 09 Decembrie 2019 14:34
Publicat în Știrea zilei

O puternică explozie a zguduit, în această după-amiază, luni, 09 decembrie 2019, un minihotel și o spălătorie din Galaţi, construite pe locul unde, în subsol, exista o stație peco dezafectată. Numai că din stația peco, aflată acum în subsolul complexului, mai existau încă tancuri rezervor cu resturi de produse petroliere. „Cutemur am zis că este, așa s-a zguduit totul. Ştiam că vizavi, în subsol, mai sunt rezervoare cu benzină, motorină, cu resturi, era pericol mare oricum“, spunea un localnic din zonă.

Unul dintre tancurile de combustibil nedezafectate, lângă care se efectuau lucrări de dezafectare, a explodat. Trei persoane au suferit atacuri de panică și cinci mașini au fost avariate. „Echipajul SMURD de terapie intensivă a fost solicitat să intervină la locul unei explozii. Deplasându-se la faţa locului, au găsit doi adulţi şi un copil care au suferit atacuri de panică după ce au asistat, de la distanţă, la suflul exploziei. Nu au avut de suferit. Au fost examinaţi, au semnat că nu vor să rămână la spital, de fapt nici nu se impunea. Din fericire s-a evitat o tragedie, să ne amintim că, aici, cu ani în urmă era şi o staţie de tramvai. Impactul exploziei a fost atât de mare încât maşina care se afla pe trotuar, sub rezervoarele acelea ascunse, a fost aruncată la mare înălţime şi a căzut peste o altă maşină. Numai divinitatea ne-a ferit de o tragedie în oraşul Galaţi”, a precizat dr. Angel Trifan, medic șef UPU SMURD, Spitalul de Urgență Galați.

Pompierii au intervenit inițial pentru a stinge incendiul provocat de explozie, apoi au umplut tancurile cu spumă pentru a nu mai exista pericolul unei noi deflagrații. Circulația în zonă a fost oprită. „A fost o deflagraţie urmată de incendiu. În zonă, o staţie peco, dezafectată. În subteran există patru rezervoare. Probabil, se va stabili în urma anchetei, se lucra la dezafectarea acestor rezervoare. O acumulare de gaz a produs explozia. Incendiul a fost lichidat. S-a lucrat la umplerea celorlalte rezervoare cu spumă  pentru eliminarea oricărei stări de pericol. Nu au fost înregistrate victime omeneşti. Hotelul nu a fost evacuat, echipa de evacuare salvare nu a găsit pe nimeni în hotel. Doar la sesizări şi atunci când se înfiinţează o staţie peco se fac verificări. În astfel de cazuri cel care are în proprietate trebuie să asigure dezafectarea şi eliminarea oricărei stări de pericol după eliminarea acelui punct de lucru. Un singur rezervor a sărit în aer, iar un altul s-a deformat. Urmează să facem o anchetă, din ce am înţeles se lucra la eliminarea unor elemente de construcţie a fostei staţii peco. Cel mai probabil nu şi-au luat măsuri de siguranţă. Aveau resturi de carburant şi formează pături de gaz. Posibil se executau lucrări cu foc deschis şi nu au asigurat măsurile necesare. Cu siguranţă, riscă şi o amendă”, a precizat lt. col. Eugen Chiriță, ISU Galați.

Urmează ca anchetele ce s-au deschis să lămurească cum de s-a construit un complex cu minihotel în subsolul căreia se află o staţie peco ce nu mai era funcțională, dar care mai avea înăuntru tancuri cu combustibul.

FOTO/VIDEO mai jos!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu