Fonduri europene: A fost semnat contractul pentru achiziţia a 8 tramvaie noi Recomandat

Vineri, 13 Martie 2020 12:04
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, Luminiţa Mihailov, au semnat, astăzi, vineri, 13 martie 2020, contractul de finanţare europeană pentru achiziţionarea a opt tramvaie moderne. „Pentru prima dată în ultimii 30 de ani vom avea la Galaţi tramvaie noi, cu toate dotările moderne. Este un contract de finanţare europeană, aşteptat de către gălăţeni, în sumă de peste 11 milioane de euro pentru opt tramvaie care vor completa flota de transport public în comum”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Ce dotări vor avea noile tramvaie

Noile tramvaie vor avea o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut şi grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi de un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficienţe de vedere. De asemenea, mijloacele de transport vor fi dotate cu instalaţie de aer condiţionat pentru pasageri şi vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalaţie pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât şi în exterior. Tramvaiele vor fi concepute cu sisteme de siguranţă care să nu permită plecarea din staţii cu uşile deschise, dar şi cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor. Lungimea tramvaielor va fi de 19 de metri, iar lăţimea va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an.

Valoarea totală a proiectului semnat astăzi este de 53.629.016,00 lei, din care finanţarea nerambursabilă alocată de MDRAP - AM POR este de 44.226.592,48 de lei. Municipalitatea a încheiat deja procedura de licitaţie publică pentru achiziţia celor opt tramvaie. Acestea vor fi cumpărate de la S.C. ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A şi vor fi livrate în termen de 16 luni (citeşte AICI). În plus, Primăria Galaţi a mai depus o cerere de finanţare europeană prin intermediul Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a 10 tramvaie noi. Valoarea proiectului este de peste 80 de milioane de lei (citeşte AICI).

Reamintim că Primăria municipiului Galaţi mai are în implementare alte două proiecte cu finanţare europeană complementare de peste 200 de milioane de lei. Este vorba despre proiectul „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918" şi despre proiectul „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coşbuc (tronson str. H. Coandă - str. Al. Măcelaru)“, subiecte despre care cotidianul nostru a relatat în următoarele articole:

- Străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, modernizate cu 18 milioane de euro

- Încep lucrările de modernizare cu fonduri europene a străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu