Gâlceava puilor la Combinat

Joi, 24 Iunie 2010 21:03
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Câteva zeci de siderurgişti care lucrează în condiţii grele şi care beneficiază de alimentaţie de efort conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM) au aşteptat din zorii zilei de ieri, în faţa magazinului de la intrarea în Combinat, să primească carnea de pasăre. Oamenii s-au aşezat la rând încă de la orele 6 ale dimineţii după ce auziseră că ieri urma să se facă aprovizionarea magazinului cu carne de pasăre, furnizată de către o firmă de Focşani. Oamenii erau nemulţumiţi de faptul că, deşi stăteau la coadă de câteva ore, mult aşteptaţii pui nu veniseră, fapt care unora din ei le-a pus răbdarea la încercare.
”În jurul orelor 12 erau în jur de 200 de angajaţi care stăteau la coadă de dimineaţă în faţa magazinului după ce aflaseră că în cursul dimineţii urma să se facă aprovizionarea cu alimentaţie de efort. Oamenii au fost nemulţumiţi de faptul că aprovizionarea magazinului nu era făcută şi nu ştiau dacă vor mai veni sau nu puii. Am încercat să iau legătura cu reprezentantul Combinatului care răspunde cu aprovizionarea, domnul Lucaci, însă nu am putut vorbi cu el, dar am aflat, după ce am dat alte telefoane, că o maşină cu carne de pasăre este pe drum şi va ajunge la Galaţi”, ne-a declarat ieri, în jurul orei 12, liderul Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor, Gheorghe Tiber.
După ce au aflat că alimentaţia de efort este pe drum, nemulţumirea oamenilor a scăzut şi au aşteptat la rând apariţia maşinii care a adus circa 3,5 tone de carne de pasăre. Potrivit prevederilor CCM-ului, angajaţii care lucrează în condiţii grele primesc zilnic o cantitate de 470 de grame de carne de pasăre. Sincopele apărute în aprovizionarea cu alimentaţia de efort nu sunt un lucru nou şi pot fi în unele cazuri de înţeles, dar este greu de înţeles cum atunci când este vorba de primirea alimentaţiei de efort interesul siderurgiştilor a fost crescut, în timp ce nu acelaşi lucru se poate spune despre interesul manifestat atunci când au fost chemaţi să lupte pentru ca uzina cocso-chimică să nu fie închisă sau pentru a obţine majorări salariale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu