22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Garajele cu etaj - culmea ilegalităţii
Garajele cu etaj - culmea ilegalităţii

De ani buni, în Galaţi, în apropierea Gării CFR, sub pod, pe o baterie de garaje au apărut alte „garaje”. Construcţia este, evident, ilegală, şi la fel de evident este că supraetajarea este şi total inestetică. O parte din supraetajări sunt folosite pe post de garaje, accesul fiind făcut pe o pantă de lângă picioarele de susţinere ale podului, iar alte supraetajări sunt clar folosite drept camere de locuit, cu ferestre din termopan şi un fel de eoliană şi uşă normală la intrare. Fiecare supraetajare este făcută din ce material a dorit proprietarul. Pe unii dintre localnici tot ansamblul nu îi deranjează deloc, absolut deloc.
„Păi placa de beton pe care au ridicat oamenii garajele de sus, sau ce or mai fi ele, este solidă, le-au cerut voie celor de dedesubt şi au ridicat fiecare ce au putut. În plus, dacă se dărâmă totul, să ştiţi că se surpă malul. Eu cred că unii au autorizaţie. Oricum, nu văd pe cine ce deranjează că sunt garaje cu etaj”, spunea un localnic de zonă.
Alţii spun că... şi ce dacă, legal sau nu, tot ansambul arată foarte rău? Nu îi deranjează.
„Mai bine ar asfalta cum trebuie strada. Asta ne deranjează, nu garajele cu etaj. Alea sunt acolo de mult şi nu au supărat pe nimeni“, a spus o altă locatară din zonă. Mai sunt şi oameni deranjaţi de aspectul clădirii. „Aşa e în România, aşa e în Galaţi, fiecare face ce poate şi cum poate. Eu nu cred că se dărâmă malul dacă demolează ce e ilegal, dar nu vreau eu să mă cert cu vecinii“, spunea un alt localnic.
Nici măcar unul dintre cei întrebaţi nu a recunoscut că e proprietarul uni garaj sau că ştie pe vreunul dintre proprietarii bizarelor supraetajări.
Primăria Galaţi abia acum a trimis o echipă de la Poliţia Locală pentru a vedea ce se întâmplă acolo. Toată lumea este sigură însă că nu putem vorbi despre vreo construcţie ilegală. „Am trimis Poliţia Locală. Să vedem ce raport ne dă. Cu certitudine nu au nicio autorizaţie de nicăieri, acolo sunt locuinţe, nu sunt garaje. Nu urcă cu maşina la etaj. E clar că locuiesc nişte oameni amarâţi acolo. O să vedem care este situaţia lor şi dacă au dreptul de a primi locuinţe, lucru de care mă îndoiesc. Nu am sesizat construcţia, nu am mai trecut de mult prin zona aceea. În mod cert vor fi demolate”, a precizat primarul Marius Stan.
Rămâne şi ca experţii să stabilească şi dacă demolarea construcţiilor ilegale ar duce la prăbuşiorea versantului, ceea ce pare puţin probabil.


Articole înrudite