Judeţul Galaţi, "furnizor" principal de droguri pentru un grup infracţional de mare amploare (FOTO) Recomandat

Joi, 28 Noiembrie 2019 11:00
Publicat în Știrea zilei

Procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău au efectuat un număr de 42 percheziţii domiciliare, în data de 27 noiembrie 2019, pe raza judeţului Buzău, dar şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizaţie, aceste droguri fiind procurate, în mare parte, de pe raza judeţului Galaţi.

În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada februarie 2018 - noiembrie 2019, pe raza judeţului Buzău a acţionat o reţea infracţională formată din 27 persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 51 de ani, ce a avut ca principal scop derularea de activităţi pe linia procurării, în condiţii de clandestinitate, de droguri de risc (cannabis), droguri de mare risc (comprimate MDMA) şi diverse produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, transportarea, depozitarea temporară, manipularea, ambalarea şi revânzarea lor către consumatori din municipiul Buzău şi comunele limitrofe, precum şi din municipiul Bucureşti. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, gruparea infracţională era structurată pe mai multe paliere: primul palier - dealeri principali cu ramificaţii în alte judeţe sau în străinătate de unde erau procurate substanţele interzise; al doilea palier - dealeri secundari care se aprovizionau în comun de la dealerii principali sau îşi ofereau spre vânzare substanţe în mod reciproc; al treilea palier - consumatori/revânzători care se aprovizionau de la dealerii principali şi secundari, care revindeau o parte din substanţe pentru a-şi asigura consumul propriu în mod gratuit.

Substanţele interzise erau procurate în principal de pe raza judeţului Galaţi şi a municipiului Bucureşti, precum şi direct din afara României şi oferite către consumatori pe raza judeţului Buzău, preţurile variind în funcţie de tipul de substanţă interzisă comercializată, după cum urmează: 50-60 lei/gram cannabis, 50-60 de lei/comprimat de drog de mare risc, 10 lei/pacheţel de substanţe psihoactive. De asemenea, s-a constatat faptul că, membrii reţelei erau extrem de precauţi în desfăşurarea activităţii infracţionale, oferind spre vânzare substanţe interzise doar persoanelor cunoscute şi evitând discuţiile telefonice, fiind preferate întâlnirile directe.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, Bacău, Bucureşti, Galaţi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Vrancea, precum şi a celor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu