24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Moş Crăciun vine şi la brazi de oţel
Moş Crăciun vine şi la brazi de oţel

Creativitatea viitorilor ingineri gălăţeni ai facultăţilor de profil din cadrul Universităţii Dunărea de Jos nu are limite. Au dovedit-o şi în acest an, în deja obişnuita expoziţie concurs „Brad-Engineering”. 19 echipe au creat tot felul de brazi de Crăciun într-o varinată reinterpretată prin prisma viitoarei lor meserii, cea de inginer. Au creat brazi din sârmă de gard sau din zale de lanţ ornate cu şurubelniţe şi robineţi dar şi brazi din baloane, cofraje din ouă ori bucăţi de lemn şi sârmă. Nu au lipsit nici brazii din cauciuc, mai exact din roţi de la biciclete, ori cei din foaie metalică. Studenţilor le-a luat foarte mult timp ca să creeze brazi atât de frumoşi într-un mod total neconvenţional, din materiale reciclabile.
„Bradul nostru emană veselia şi fericirea sărbătorilor. Este făcut din baloane, hârtie creponată cu schelet din carton şi cu mănuşi chirurgicale în vârf, ca un fel de zăpadă”, a spus Sonia Cireaşă, elevă, care face parte din singura echipă de liceeni care s-au alăturat în acest an concursului studenţilor.
Un brad cu greutate şi la propriu ne propun studenţii de la TCM. „Am creat bradul din lanţ metalic şi am sudat zalele una câte una. Lanţul a fost întărit cu diverse scule, cum ar fi robineţi, cleşti. Cam două zile am lucrat la el şi cântăreşte circa 15 kilograme”, a spus Cristian Lefter, unul dintre cei patru membri ai echipei care a creat bradul de oţel.
Un brad care pare şi este dulce au creat studentele de la Ingineria Alimentelor. „Au construit un brăduţ dulce din cofraje de ouă, cu bomboane şi cu o coadă de mătură suport“, a spus Maria Chiriac, reprezentanta creatoarelor  brăduţului dulce.
Brazii, acum expuşi într-o expoziţie feerică în holul Facultăţii de Mecanică a Universităţţii Dunărea de Jos, vor fi scoşi la licitaţie. Anul trecut un astfel de brad s-a vândut şi cu 1.500 de euro. „Sunt expuse aici cele mai frumoase creaţii ale studenţilor noştri iar în acest an, ca premieră, avem şi elevi de la Liceul de Artă. Studenţii au învăţat să lucreze în echipă şi au creat unicate. Vor încerca şi să vândă aceste creaţii. Evenimentul a crescut calitativ de la an la an, acum avem 19 brazi“, a spus Cătălin Fetecău, organizator, Facultatea de Inginerie Galaţi. Brazii vor fi scoşi la licitaţie şi apoi studenţii vor avea tot timpul să facă fapte caritabile cu banii strânşi.


Articole înrudite