20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul s-a calificat dramatic în finala Cupei României
Oţelul s-a calificat dramatic în finala Cupei României

Cea de-a doua semifinală a Cupei României Betano a adus faţă în faţă joi seara pe stadionul din Valea Ţiglinei pe Oţelul şi U Cluj. Roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu au avut lovitura de start şi s-au instalat în jumătatea adversă.

Primul corner a fost executat de căpitanul Cisotti în min.3. Italianul a fost faultat în min.12, Bodişteanu a centrat perfect din lovitură liberă pentru Cisse care a deschis scorul cu o lovitură liberă. Clujenii au replicat imediat, dar şuturile lui Chipciu şi Roger au ocolit cadrul porţii lui Pap. În min.24 oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă din poziţie favorabilă care a fost executată imprecis de Nistor.

Meciul s-a aprins, duelurile au fost tari, jocul s-a mutat în jumătatea noastră, dar fazele periculoase au lipsit. Egalarea a venit la una din ultimele faze ale primei reprize când Nistor a transformat penaltiul acordat la atacul imprudent a lui Cisotti în propria suprafaţă de pedeapsă.

Repriza a doua a debutat cu lovitura de cap peste poartă din poziţie favorabilă trimisă de Yabre (min.52). Cele două echipe au fost preocupate mai mult să nu greşească decât să construiasă. Jucătorul de la U Cluj, D.Popa a şutat prin surprindere, dar Pap a fost la post. Cea mai importantă ocazie pentru Oţelul a fost irosită de Rus în min.86. U Cluj a replicat în min.88 cu şutul lui Popa la care s-a remarcat Pap.

Aşa cum ne-a obişnuit în ultimele jocuri, Oţelul a dat lovitura în prelungiri, la o învălmăşeală în careul celor de la U Cluj, Malle l-a talonat pe Chipciu, mingea a intrat în poartă şi a consfinţit calificarea în finala Cupei României. Oaspeţii au forţat egalarea, iar în min.90+5 Malle a trecut pe lângă golul trei, dar a irosit un penalti.

Caseta tehnică
Scor: SC Oţelul Galaţi - U Cluj 2-1 (1-1).
Stadion: Oţelul, spectatori: 9.000.
Au marcat: Cisse (min.12), Malle (min.90), respectiv Nistor (min.45 din lovitură de la 11 metri).
Formaţii:
Oţelul: Pap - Zhelev (min.62 Malle), Yabre, Cisse, Adăscăliţei (min.46 Silva) - Zivulic, Cisotti, Lameira - Maciel (min.90+5 Rusevic), Pop (min.80 Teles), Bodişteanu (min.62 Rus). Rezerve neutilizate: Stoian - Neagu, Jardan, Tănasă. Antrenor: Dorinel Munteanu.
U Cluj: Gertmonas - Oancea (min 90+1 Anselmo), Masoero, Kelven, Roger (min.76 V.Gheorghe) - G.Simion (min. 81 Rogulic), Nistor, Ov.Bic, Chipciu - Silaghi, D.Popa. Rezerve neutilizate: Gorcea - Doukoure, Pănoiu, Anselmo, Techeres, Chintes, Peteleu. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Cartonaşe galbene: Adăscăliţei, Cisotti, respectiv Masoero, D.Popa, Chipciu, Nistor, Silaghi.
Arbitri: A Radu Petrescu - Bucureşti; A1 Radu Adrian Ghinguleac - Bucureşti; A2 Alexandru Filip - Constanţa; Arbitru VAR: Viorel Nicuşor Flueran; Arbitru AVAR: Horia Gabriel Mladinovici - Bucureşti.


Articole înrudite