20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Percheziţii în judeţ. Copii reţinuţi pentru furt
Galaţi: Percheziţii în judeţ. Copii reţinuţi pentru furt

În urma activităţilor investigative şi de cercetare penală desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Târgu Bujor şi ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti, în data de 11 aprilie 2024, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza satelor Viile şi Fârţăneşti, din judeţul Galaţi, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În fapt, s-a stabilit că trei adolescenţi, cu vârstele de 14, 15, respectiv 16 ani, într-una din zilele din perioada 6 – 16 martie 2024, ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor şi forţarea uneia dintre ferestre, în locuinţa unei femei de pe raza localităţii Fârţăneşti, de unde au sustras mai multe bunuri, pe care le-au transportat ulterior la domiciliul unui alt adolescent, în vârstă de 15 ani.
După două zile, acesta din urmă, împreună cu amicii săi, de 15 şi 16 ani, ar fi pătruns în acelaşi mod, în acelaşi imobil, de unde ar fi sustras un televizor, pe care ulterior l-ar fi vândut pentru suma de 350 de lei.
În urma efectuării percheziţiilor la domiciliile celor trei minori cu vârstele de 15, respectiv 16 ani, au fost găsite o parte dintre bunurile sustrase, iar după audierea acestora şi administrarea materialului probator, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei patru adolescenţi, iar în data de 17 aprilie 2024, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de aceştia.
Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, a fost recuperat în proporţie de circa 75%, potrivit IPJ Galaţi. *foto: caracter ilustrativ


Articole înrudite