25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poliţiştii de penitenciare ies în stradă alături de educatori, învăţători şi de profesori
Poliţiştii de penitenciare ies în stradă alături de educatori, învăţători şi de profesori

Sindicatele din penitenciare susţin greva profesorilor şi vor ieşi în stradă alături de cadrele didactice! Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) susţine greva profesorilor şi anunţă că poliţiştii de penitenciare vor ieşi în stradă alături de cadrele didactice. Sindicatele din penitenciare consideră că măsura luată de profesori de a declanşa greva generală este una legitimă, atâta timp cât un profesor îşi începe cariera cu un salariu de 2.400 de lei. În spirit de solidaritate sindicală, poliţiştii de penitenciare vor protesta alături de educatori, învăţători şi de profesori.
"Politicienii ar trebui să înţeleagă că educaţia, alături de sănătate şi de siguranţa naţională reprezintă unul dintre cei trei piloni interdependenţi ai unui stat de drept funcţional. România este ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa, iar această situaţie denotă lipsa de interes a clasei politice pentru educaţia românilor. Lipsa de educaţie şi un învăţământ pe butuci au ca efecte, printre altele, creşterea infracţionalităţii în Românie. Avem în penitenciare 23.000 de deţinuţi, dintre care peste 15.000 au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni cu violenţă (crime, violuri, tâlhării). O educaţie corespunzătoare, un sistem de învăţământ pus la punct şi guvernanţi care să nu-şi bată joc de cadrele didactice ar fi determinat ca numărul românilor, victime ale infractorilor dovediţi de instantă să fie mult mai mic.
Guvernul României cheltuieşte lunar aproximativ 6.000 de lei cu un deţinut, în timp ce educatorii, învăţătorii, profesorii îşi încep carierele cu un salariu de aproximativ 2.400 de lei. Paradoxal, cifrele demonstrează că politicienii respectă mai mult infractorii decât pe propriii lor dascăli. Condiţiile de detenţie din închisori sunt superioare condiţiilor din şcolile din mediul rural. Fără educaţie în condiţii corespunzătoare, fără dascăli motivaţi din punct de vedere financiar, învăţământul românesc nu are nicio perspectivă de dezvoltare.
Sindicatele din penitenciare consideră că nu este de mirare că negocierile sindicatelor din învăţământ cu reprezentanţii Guvernului au eşuat. Eşecul era previzibil, la fel cum a fost proiectul «România educată» al preşedintelui Klaus Iohannis. Cum ar putea să se înţeleagă profesorii cu un prim-ministru care a fost prins că a copiat teza de doctorat?! Greva profesorilor reprezintă nota pe care dascălii i-o dau lui Nicolae Ciucă la examenul de prim-ministru al României. Profesia de educator, învăţător, profesor este una vocaţională, însă chemarea de dascăl nu produce performanţă pe stomacul gol", potrivit unui comunicat al FSANP.

Despre greva profesorilor, Monitorul de Galați a relatat AICI!


Articole înrudite