12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O elevă de 8 ani din Galați, aproape violată în toaleta școlii de un licean
O elevă de 8 ani din Galați, aproape violată în toaleta școlii de un licean

Caz inimaginabil la Galați, unde un licean de 15 ani a fost arestat la domiciliu, pentru coruperea sexuală a unei eleve de 8 ani. Fapta s-a întâmplat la Școala nr. 11, pe 26 aprilie 2023, când era "Săptămâna Verde".

Un fost elev al școlii a intrat în unitatea de învățământ, pretinzând că vrea să își vadă foștii profesori. Ulterior, s-a dus în baia fetelor, unde a intrat peste o elevă de 8 ani. Acolo, se pare că, ar fi încercat să o forțeze pe copilă să îi atingă părțile intime, dar fata a țipat, a venit o învățătoarea și l-a prins în flagrant, învățătoare care a alertat și Poliția. Inițial, băiatul a fost acuzat de tentativă de viol, dar, între timp, s-a schimbat încadrarea faptei, în corupere sexuală.

"În incinta Școlii nr. 11 din Galați, pe data de 26 aprilie 2023, a avut loc un incident, în care au fost implicați doi minori, un băiat de 15 ani și o fată de 8 ani. Băiatul a intrat în toaleta fetelor și, la început, s-a bănuit că a încercat să întrețină relații sexuale cu fata. Ca atare, în aceeași zi, s-a dispus începerea urmăririi penale, privind săvârșirea infracțiunii de tentativă la viol. Ulterior, în cursul cercetărilor penale, s-au descoperit indicii, astfel încât s-a dispus schimbarea încadrării, din infracțiunea de tentativă la viol, în infracțiunea de corupere sexuală a minorilor. S-a dispus reținerea, apoi s-a cerut arestarea preventivă, iar magistratul a dispus arestarea la domiciliu a adolescentului. După scurgerea, sau în cadrul termenului de 30 de zile, a fost propusă prelungirea măsurii arestului la domiciliu, urmând ca instanță să se pronunțe, cu privire la acestă propunere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați", a precizat procuror Cătălin Constantinescu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Fata este acum consiliată psihologic, iar adolescentului i se va face o expertiză psihiatrică. La nivelul școlii, se vor lua măsuri de securitate sporite. Paznicii din ziua incidentului, au fost amendați de Poliție.


Articole înrudite